Ελλαδα

Άρση μέτρων: Τέλος και επίσημα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Τι αλλάζει με τα rapid test στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρση μέτρων: Τέλος και επίσημα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης
Άρση μέτρων: Τέλος και επίσημα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Άρση μέτρων: Τέλος τα πιστοποιητικά από 1η Μαΐου - Όλα όσα αλλάζουν - Οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Τέλος και επίσημα στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από την 1η Μαΐου, καθώς η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση των ειδικών.

Μάλιστα, αποφάσεις πάρθηκαν και για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους και εκπαιδευτικούς σχετικά με τα rapid test που θα πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα. Ακόμη, οι ειδικοί εισηγήθηκαν την επαναφορά της πληρότητας στο 100%.

Άρση μέτρων - Αναλυτικά οι αποφάσεις της κυβέρνησης

  • Αναστολή Covid pass από 1η Μαϊου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
  • Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • 1 rapid τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα.
  • 1 rapid τεστ (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

«Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Άρση μέτρων Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους

 

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου, σημειώνοντας ότι η χρήση της θα είναι υποχρεωτική τουλάχιστον για ολόκληρο τον Μάιο.

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα κρίνει τις αποφάσεις από Ιούνιο και μετά. «Δεν το ξέρουμε (πότε θα καταργηθεί η μάσκα). Μπορεί ενδεχομένως και να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, γιατί η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο. Εμείς αυτό που λέμε, είναι ότι για τον Μάιο τουλάχιστον θα υπάρχει μάσκα και από εκεί και πέρα βάσει της υγειονομικής εικόνας της χώρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει από τον Ιούνιο», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ