Ελλαδα

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα 2022

Πότε καταργείται η υποχρέωση για self test από τους μαθητές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολεία: Οι μικροί μαθητές στις τάξεις τους
Σχολεία: Μικροί μαθητές στις τάξεις τους © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Σχολεία: Πότε επιστρέφουν στις τάξεις μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά τις διακοπές του Πάσχα 2022 - Η αλλαγή που φέρνει η μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Η μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς έφερε αλλαγή στην ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα 2022. Έτσι, ενώ οι μαθητές θα επέστρεφαν στα σχολεία στις 2 Μαΐου, η επιστροφή τις τάξεις θα γίνει μία ημέρα αργότερα, στις 3 Μαΐου 2022. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η λήξη των μαθημάτων νηπιαγωγείων - δημοτικών σχολείων θα γίνει στις 15 Ιουνίου 2022, ενώ για τα Γυμνάσια η τελευταία ημέρα θα είναι στις 30 Μαΐου.  Ωστόσο, η λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Ημερήσιων και Εσπερινών Λυκείων θα γίνει στις 20 Μαΐου 2022.

Σχολεία: Χωρίς self test η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις

Την άρση της υποχρέωσης διενέργειας self test για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία γνωστοποίησε την Τετάρτη (13/4) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεων για την άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα, από την 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση των μαθητών για self test στα σχολεία. Έτσι, με την επιστροφή τους στις τάξεις, στις 3 Μαΐου, από τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές δεν θα χρειαστεί να κάνουν self test.  Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για το τι θα συμβαίνει σε περίπτωση που κάποιος έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Μικρός μαθητής με την τσάντα του περιμένει να μπει στην τάξη του
Μαθητής © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σχολεία: Πότε ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2022 για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Την ημερομηνία έναρξης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των εφετινών εξετάσεων. 

Έτσι, η έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων ορίζεται στις 3 Ιουνίου 2022, ενώ η έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων στις 2 Ιουνίου 2022.

Αυτό είναι το πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες 2022

mathimata.jpg

mathimata2.jpg

mathimata3.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ