Ελλαδα

Άρση μέτρων: Πότε καταργούνται τα self test στα σχολεία

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη για την άρση μέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές Λυκείου πηγαίνουν στο σχολείο κρατώντας τα αποτελέσματα του self test
Μαθητές Λυκείου πηγαίνουν στο σχολείο κρατώντας τα αποτελέσματα του self test © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Άρση μέτρων - Κορωνοϊός: Πότε καταργούνται τα self test στα σχολεία - Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Την άρση της υποχρέωσης διενέργειας self test για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία γνωστοποίησε σήμερα Τετάρτη (13/4) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεων για την άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα, από την 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση των μαθητών για self test στα σχολεία. Έτσι, με την επιστροφή τους στις τάξεις, στις 3 Μαΐου, από τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές δεν θα χρειαστεί να κάνουν self test.  Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για το τι θα συμβαίνει σε περίπτωση που κάποιος έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Να σημειωθεί ότι αλλαγή στην ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα 2022 έφερε η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για τη μετάθεση της υποχρεωτικής αργίας της Πρωτομαγιάς.  Έτσι, ενώ οι μαθητές θα επέστρεφαν στα σχολεία στις 2 Μαΐου, η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας αναγκάζει μαθητές και εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στις τάξεις μία ημέρα αργότερα, στις 3 Μαΐου 2022. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η λήξη των μαθημάτων νηπιαγωγείων - δημοτικών σχολείων θα γίνει στις 15 Ιουνίου 2022, ενώ για τα Γυμνάσια η τελευταία ημέρα θα είναι στις 30 Μαΐου. Ωστόσο, η λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Ημερήσιων και Εσπερινών Λυκείων θα γίνει στις 20 Μαΐου 2022.

 

Άρση μέτρων: Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας - Τι αλλάζει για μάσκες και self test

Αίρεται από 1η Μαΐου μέχρι τις 21 Αυγούστου η υποχρέωση επίδειξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης για χώρους κλειστούς και ανοιχτούς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Το εν λόγω μέτρο θα επανεξεταστεί από την 1η Σεπτέμβριου. Επίσης, η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους παραμένει έως τις 31 Μαΐου. Επίσης, στα σχολεία οι μαθητές θα προσέρχονται χωρίς self test από το άνοιγμα των σχολικών μονάδων μετά το Πάσχα, δηλαδή από τις 3 Μαΐου. Έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Το Πάσχα θα εορταστεί με τα τρέχοντα μέτρα με σύσταση μόνο για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και πως η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους. «Πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ