Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεσπά ο κουμπάρος της - «Δεν είχαμε ερωτική σχέση»

«Πρόκειται για άθλια στοχοποίησή του, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι δηλώνει ο κουμπάρος της μέσω του δικηγόρου του για τα δημοσιεύματα που τους ήθελαν να έχουν ερωτική σχέση.

Στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης είχε αναφέρει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τού «είχε επιβεβαιώσει ότι είχε βρει άλλον άνδρα». Τις τελευταίες ημέρες πολλά είναι τα δημοσιεύματα για την εξωσυζυγική σχέση που φέρεται να είχε η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Ο κουμπάρος του ζευγαριού, νονός της Μαλένας, ξεσπά μέσω του δικηγόρου του, καταγγέλλοντας «βάναυση βεβήλωση της προσωπικότητάς του».

Ο συνήγορός του κουμπάρου του ζευγαριού σημειώνει ότι ο πελάτης του δέχεται «απειλές από αυτόκλητους εκδικητές, που βλέπουν τον εαυτό τους ως εισαγγελέα και ανακριτή μαζί» και ζητά την επέμβαση των δικαστικών αρχών και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι.

Ρούλα Πισπιρίγκου - Κουμπάρος: Η δήλωση του δικηγόρου του

«Πρόσφατα στα πλαίσια του «κυνηγιού μαγισσών», εντός του κοινωνικού κύκλου κατηγορούμενης, που έχει προφυλακιστεί για θάνατο τέκνου της, συντελείται μία βάναυση προσβολή στο πρόσωπο εντολέα μου και νονού της μικρής Μαλένας, ο οποίος από επαγγελματίες και μη, πολύπειρους τηλεσπιλωτές συνειδήσεων και τηλεδολοφόνους χαρακτήρων, φέρεται να διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την κατηγορούμενη και να είναι ο φυσικός πατέρας θανόντος τέκνου», αναφέρει στη δήλωσή του ο δικηγόρος του επαγγελματία ψαρά στο flamis.gr.

«Πρόκειται για άθλια στοχοποίησή του, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Η καθημερινή βάναυση βεβήλωση της προσωπικότητάς του, καθώς και οι μομφές και οι απειλές που δέχεται από αυτόκλητους εκδικητές, που βλέπουν τον εαυτό τους ως εισαγγελέα και ανακριτή μαζί, καθιστά άμεση την ανάγκη για επέμβαση των δικαστικών αρχών και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι.

» Το επόμενο στάδιο αυτής της ανθρωποφαγίας και του κανιβαλισμού, αναρωτιέμαι ποιο θα είναι; Ο προπηλακισμός ή ακόμα και ακραίες βίαιες συμπεριφορές σε βάρος αθώων ανθρώπων;

» Δυστυχώς, οι αρμόδιες δικαστικές και λοιπές εν γένει διωκτικές αρχές, με την παθητική τους στάση σε όσα εξελίσσονται, έχουν επιτρέψει αυτές τις συμπεριφορές, παρά την ευθύνη που έχουν για την εφαρμογή του νόμου, σε αδικήματα που σε πολλές περιπτώσεις διώκεται αυτεπάγγελτα. Το μεγαλύτερο διακύβευμα για τη Δικαιοσύνη, αναφορικά με υποθέσεις που συγκεντρώνουν το δημόσιο ενδιαφέρον, είναι αφενός μεν πως αυτή θα λειτουργεί ανεξάρτητα και ανεπηρέαστη από την κοινή γνώμη, αφετέρου δε, πως θα προστατευθούν τυχαίοι, καθημερινοί άνθρωποι, που βρίσκονται στο ευρύτερο κοινωνικό και συγγενικό περιβάλλον του εκάστοτε κατηγορούμενου και αποτελούν «βορά» σε τρίτους, που υποκινούν, – για τα δικά τους προσωπικά συμφέρονται και προβολή, χωρίς να έχουν στοιχεία για τα λεγόμενά τους – τα πλήθη σε ανάρμοστες ψευδείς και λίαν προσβλητικές αναρτήσεις και συμπεριφορές.

» Στα πλαίσια των ανωτέρω, καθίσταται πλέον επιβεβλημένη η τιμωρία αυτών που κατά παράβαση του νόμου προσβάλλουν τον εντολέα μου και την οικογένειά του μεταξύ άλλων και με σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η αστική του αποκατάσταση

Πάτρα, 9-4-22
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Κωνσταντίνος Κρεμμύδας»

Πάτρα-Λέων: «Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε - Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Ίριδας»

Στις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, υποστηρίζοντας ότι είναι ανάγκη να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος όλων των ιατρικών δεδομένων του κοριτσιού από την Πάτρα. 

«Δεν είμαι βέβαιος ότι όλα τα επεισόδια έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο, το παιδί βασανίστηκε», είπε στον ΣΚΑΪ ο Γρηγόρης Λέων. Ο ιατροδικαστής είπε ότι η χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί ήταν η ύστατη απόπειρα της δολοφονίας του: «Το παιδί αυτό ήταν μεγαλόσωμο. Δεν θα μπορούσε να το κουμαντάρει εύκολα, οπότε προφανώς η κεταμίνη ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για να αναισθητοποιηθεί το παιδί. Ήταν η ύστατη προσπάθεια αλλά όχι η μόνη».

«Όταν έχουμε 9 περιστατικά τα οποία έγιναν εκτός της επίβλεψης των γιατρών και μάλιστα με την παρουσία συγκεκριμένων ατόμων, δεν υπάρχει αμφιβολία παραπέμπουν σε εξωγενή παράγοντα που οδηγεί το παιδί είτε στο θάνατο είτε κοντά στο θάνατο, εάν δεν παραμβαίνουν οι γιατροί», τόνισε ο Γρηγόρης Λέων.

Λέων: "Πρέπει να ελέγξουμε τους φακέλους του παιδιού για να δούμε πως βασανίστηκε" | Καλημέρα

 

Πάτρα - Λέων: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος και της Ίριδας

«Όλα τα ευρήματα στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες, είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Είναι ότι βλέπουμε στα βιβλία ιατροδικαστικής. Ειδικά στην Ίριδα, είναι δεδομένο πως μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο και επομένως για εγκληματική ενέργεια», είπε ο Γρηγόρης Λέων στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο ιατροδικαστής είπε ακόμη πως η πολύκροτη υπόθεση αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς η εξιχνίαση του θανάτου των παιδιών γίνεται επειδή είναι λαλίστατοι οι γονείς. «Όταν έχουμε δύο ανθρώπους που είναι σε ένα σπίτι με ένα βρέφος και σε συνεντεύξεις τους περιγράφουν τι ώρα ξύπνησε και όσα έγιναν και στο σπίτι δεν υπήρχε κάποιος άλλος και έχουμε έγκλημα, τότε ο ένας από τους δύο είναι ο δράστης. Μάλιστα, από τον τρόπο που περιγράφουν τα γεγονότα, δείχνουν και ποιος είναι ο δράστης, αλλά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά να το πούμε», κατέληξε ο Γρηγόρης Λέων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ