Ελλαδα

Πάτρα: Ανασύρθηκε το τάμπλετ από τον τάφο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Γιατί η Τζωρτζίνα είχε ταφεί με το τάμπλετ της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα: Ανασύρθηκε το τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας - Εικόνες από τη διαδικασία
Πάτρα: Ανασύρθηκε το τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας © thebest.gr

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάσυρσης του τάμπλετ από το μνήμα της 9χρονης Τζωρτζίνας - Τι εξετάζουν οι αρχές.

Ανασύρθηκε από τον τάφο της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα το τάμπλετ που είχε ενταφιαστεί μαζί της, με τις αρχές να εκτιμούν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην υπόθεση ανθρωποκτονίας. 

Η διαδικασία ανάσυρσης του τάμπλετ ολοκληρώθηκε περί τις 08:15 το πρωί του Σαββάτου 9 Απριλίου. Αστυνομικοί παρέλαβαν τον υπολογιστή - ταμπλέτα, ο οποίος πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 07:00, με παρόντες εισαγγελέα Πρωτοδικών, την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, αστυνομικούς και συγγενείς της Τζωρτζίνας. Νωρίτερα, ιερέας του ιερού ναού τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη της 9χρονης.

Την εντολή για το άνοιγμα του μνήματος της Τζωρτζίνας, με σκοπό να ανασυρθεί το τάμπλετ με τον οποίο ετάφη, έδωσε η 18η ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου της.

Εικόνες από τη διαδικασία ανάσυρσης του τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας
Ανάσυρση του τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας © thebest.gr

Πάτρα: Γιατί η Τζωρτζίνα είχε ταφεί με το τάμπλετ της

Η 9χρονη Τζωρτζίνα ετάφη στον ενοριακό κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου, στην περιοχή των Συχαινών, στην Πάτρα στις αρχές Φεβρουαρίου. Το γραφείο τελετών επιβεβαίωσε την πληροφορία που ήθελε λίγο πριν κλείσει το φέρετρο του κοριτσιού, η μητέρα της και κατηγορούμενη για τη δολοφονία της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ζήτησε η 9χρονη να ταφεί με το τάμπλετ, καθώς βρισκόταν - όπως είπε- συνεχώς στα χέρια της. 

Όπως έγινε και με τα δύο άλλα κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, η Τζωρτζίνα ετάφη μαζί με ένα αγαπημένο της αντικείμενο. Αυτό, σύμφωνα με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν το τάμπλετ της. 

 

Πάτρα: Πώς θα βοηθήσει το τάμπλετ στην υπόθεση ανθρωποκτονίας

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα αναζητήσουν στο τάμπλετ στοιχεία για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς και αναζητήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διαδρομή της κεταμίνης. 

Πληροφορίες του Star αναφέρουν ότι για το πώς η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε την κεταμίνη έχει μπει στο στόχαστρο των ερευνών συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου που είναι τοξικομανής. «Έχουμε μια τελευταία εξέλιξη και αφορά την πορεία της κεταμίνης. Όπως μαθαίνουμε, στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνει συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου το οποίο φέρεται να ανήκει στον χώρο των τοξικομανών. Όπως έχουμε δει από σειρά ρεπορτάζ και ερευνών, η κεταμίνη, είναι ένα φάρμακο το οποίο εύκολα κάποιος, αν κινείται στις πιάτσες των ναρκωτικών, μπορεί να το βρει. Επίσης, τις επόμενες ώρες αναμένεται το συγκεκριμένο πρόσωπο να κληθεί να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις των Αρχών», σημειώνεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις           

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ