Ελλαδα

Δίκη Λιγνάδη: Ο Κούγιας ζήτησε αναπαράσταση της σκηνής βιασμού

Ο μηνυτής φέρεται να ζήτησε από τον Αλέξη Κούγια να μην τον πλησιάσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά τη μεταφορά του στο δικαστήριο
Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Πληροφορίες ότι ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε από μηνυτή αναπαράσταση της σκηνής βιασμού του και προκάλεσε αντιδράσεις

Ο Αλέξης Κούγιας προκάλεσε αντιδράσεις όταν κατά τη διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη φέρεται να ζήτησε, από άνδρα που κατήγγειλε τον σκηνοθέτη, αναπαράσταση της σκηνής του βιασμού του

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Αλέξης Κούγιας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε από τον μηνυτή να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού, πλησιάζοντας τον. Ο μηνυτής έκανε μία κίνηση απώθησης προς τον συνήγορο υπεράσπισης και ζήτησε ο κ. Κούγιας να μην τον πλησιάζει. Πρόκειται για τον δεύτερο μηνυτή που έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου το 2015, ενώ ήταν ακόμη ανήλικος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος μηνυτής ξέσπασε σε κλάματα όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής. «Με ένοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…», είπε ο μηνυτής και εξήγησε ότι δεν μπορούσε να αμυνθεί, καθώς όπως είπε «είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα, ενώ δεν ήταν. Αυτό το σοκ που δεν μπορείς να κουνηθείς, το έχετε νιώσει ποτέ;».

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα 11 Απριλίου με την υποβολή ερωτήσεων στο μάρτυρα από τον Αλέξη Κούγια.

Με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας διαψεύδει ότι τα παραπάνω περιστατικά έλαβαν χώρα. Διαβάστε την ανακοίνωσή του ΕΔΩ

Δίκη Λιγνάδη: Τι κατέθεσε ο δεύτερος μηνυτής

Ο 25χρονος σήμερα Αιγύπτιος υπήκοος, κατέθεσε πως όταν γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη ένιωσε ότι βρήκε έναν άνθρωπο να τον καταλαβαίνει, καθώς δεν είχε υποστήριξη και αποδοχή από την οικογένειά του: «Είχα ενθουσιαστεί. Έβλεπα έναν άνθρωπο ανοιχτόμυαλο, τόσο μπροστά! Εγώ κρυβόμουν από τους γονείς μου για να βάψω λίγο το φρύδι μου ας πούμε. Κάναμε συζητήσεις και μου έλεγε ότι μου αξίζει κάτι πολύ καλύτερο, συζητήσεις για το σεξ και για όσα είχε κάνει εκείνος. Μου έλεγε τι έχει κάνει στο σεξ και πώς θα έπρεπε να είναι το σεξ».

Ο δεύτερος μηνυτής του ηθοποιού περιέγραψε στο δικαστήριο τον βιασμό που ισχυρίζεται ότι υπέστη τον Ιούλιο του 2015 στην Επίδαυρο, όπου είχε πάει με φίλους του και τον κατηγορούμενο ενόψει παράστασης που ήθελε να παρακολουθήσει ο Λιγνάδης. Νωρίτερα, στην κατάθεση του ανέφερε πως στο σπίτι του καλλιτέχνη είχε δει «άλλα αγόρια», με τα οποία ο κατηγορούμενος είχε «σεξουαλικές επαφές», ενώ για τη σχέση του ίδιου με τον καλλιτέχνη, πριν την Επίδαυρο, ο μάρτυρας υποστήριξε πως είχαν κάποιες σεξουαλικές επαφές και ότι «ήταν πολύ ρομαντικά».

Ο 25χρονος είπε στους δικαστές πως κατήγγειλε τον Δημήτρη Λιγνάδη «για να υπάρξει δικαιοσύνη», συμπληρώνοντας αρκετά φορτισμένος: «Δεν γίνεται ένα ακόμη άτομο να με εκμεταλλευτεί και να μην υπάρξει δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ