Ελλαδα

Λέων για Μαλένα και Ίριδα στην Πάτρα: «Βέβαιο ότι πρόκειται για έγκλημα»

Η νέα ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
roula-pispirigou-malena-irida.jpg

Στην Πάτρα η Μαλένα και η Ίριδα βρήκαν τον θάνατο από εξωγενή παράγοντα, δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά.

Στην Πάτρα η έρευνα στην υπόθεση με τα νεκρά παιδιά και τον θάνατό τους, στρέφεται πλέον στη Μαλένα και την Ίριδα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι σκότωσε με κεταμίνη την Τζωρτζίνα, την 9χρονη κόρη της.

Ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, αναφερόμενος στον θάνατο των παιδιών στην Πάτρα, δήλωσε ότι πρόκειται για έγκλημα.

«Τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν όλα» προανήγγειλε ο Γρηγόρης Λέων για τους θανάτους τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Όπως εκτίμησε, αναμένονται νέες ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Αναφορικά με την Ίριδα και τις συνθήκες θανάτου της, ο ιατροδικαστής επεσήμανε ότι πρέπει να ερευνηθεί και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς φέρεται να ήταν παρούσα την ώρα του θανάτου του παιδιού στην Πάτρα.

Σημαντικό στοιχείο, όπως είπε, αποτελούν τα πανάκια που βρέθηκαν δίπλα τόσο στην Ίριδα όσο και τη Μαλένα. Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων, το αίμα πάνω στο πανάκι σημαίνει ότι αυτό βρισκόταν μέσα στο στόμα.

Γ. Λέων: Και τα άλλα παιδιά πέθαναν από εξωγενή παράγοντα – Θα φανεί πως είναι εγκληματική ενέργεια

Στην Πάτρα ξεκινά έρευνα και για τη σπιτονοικοκυρά και τις συνθήκες θανάτου της

Σε άλλες του δηλώσεις σήμερα Σάββατο (02.04) ο Γρηγόρης Λέων είπε πως αναμένεται να γίνουν έρευνες για να βρεθούν στοιχεία και για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικίας όπου έμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης.

«Θα υπάρχει περαιτέρω πεδίο ενεργειών και από την πλευρά των ιατροδικαστών. Εάν υπάρχει τάφος και το μνήμα περιέχει και την σορό της γυναίκας, η ιατροδικαστική επιστήμη έχει την ικανότητα με μια εκταφή, να ανιχνεύσουμε δηλητήρια και άλλες τοξικές ουσίες, από την στιγμή που έχουμε ένα τέτοιο εύρημα στην Τζωρτζίνα που είναι αδιαμφισβήτητο και οδήγησε το κορίτσι στον θάνατο» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Μετά από 1,5 και πλέον χρόνια δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε τις απαντήσεις που θα δίναμε στη νεκροψία - νεκροτομή ενός ανθρώπου που πέθανε πρόσφατα, αλλά θα υπάρχουν ευρήματα αν πρόκειται για δηλητηρίαση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ