Ελλαδα

Διπλή δολοφονία-Μακρινίτσα: Καταπέλτης το βούλευμα για τον δράστη

Παρατείνεται η κράτηση του δράστη στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
makrinitsa.jpg

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Το βούλευμα για τον δράστη που σκότωσε την πρώην σύζυγό του και τον αδελφό της,

Καταπέλτης είναι για τον δράστη της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου. Ο 32χρονος παραπέμπεται σε δίκη για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, Κωνσταντίνας Τσάπα και του αδελφού της Γιώργου στις 5 Απριλίου 2021. 

Σύμφωνα με το magnesianews, με απόφαση του Συμβουλίου, η κράτηση του 32χρονου, στην Ψυχιατρική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, παρατείνεται για έξι μήνες ακόμη, προκειμένου ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας να ορίσει που θα γίνει η δίκη του στο ΜΟΔ και σε ποια πόλη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως που ασχολήθηκε με την υπόθεση για παραπομπή του σε δίκη ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, ήξερε τι έκανε και προτείνει να μην του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός.

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 32χρονος δράστης, είχε αποφασίσει να δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του, γι’ αυτό και όταν πήγε στο σπίτι το απόγευμα της μοιραίας εκείνης ημέρας πήρε μαζί του το μαχαίρι μήκους 33 εκατοστών, κάτι που ο ίδιος είπε, ότι το είχε πάντα μαζί του γιατί είχε σύνδρομο καταδίωξης.

Επίσης, αναφέρει πως όταν ο δολοφόνος έφυγε από το σπίτι του φονικού, δεν πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του σε χωριό της περιοχής Λεχωνίων, για να συζητήσει μαζί της πως θα έρχεται σε επαφή με το παιδί, όπως ισχυρίστηκε, αλλά είχε σκοπό να διαφύγει από αστυνομικό που τον αντιλήφθηκε και τον καταδίωκε.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος δράστης αφού πήγε στο σπίτι των πεθερικών του στη Μακρινίτσα στις 5 Απριλίου 2021 και σκότωσε την πρώην σύζυγό του με το μαχαίρι καταφέρνοντάς της χτυπήματα στην κοιλιά και στα πλευρά και τον αδελφό της, που ειδοποιήθηκε και πήγε στο σπίτι για να βοηθήσει, τον οποίο έπληξε στην κοιλιά και στην καρδιά και αφού είχε τραυματίσει την πρώην πεθερά του, διέφυγε με το αυτοκίνητο του και συνελήφθη από την Αστυνομία, στη διαδρομή μεταξύ Άνω Λεχωνίων και Αγίου Βλασίου, στις 10.30 τη νύχτα του φονικού, 2,5 ώρες μετά τη διπλή ανθρωποκτονία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ