Ελλαδα

Πάτρα-Σόμπολος: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου κάποια στιγμή θα “σπάσειˮ»

«Είχε εκτεθεί από μόνη της η Ρούλα Πισπιρίγκου», λέει ο Γιάννης Μαρακάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Ο Πάνος Σόμπολος για την ποινική δίωξη της Ρούλας Πισπιρίγκου - Τι λέει για τη στάση που κρατά η κατηγορούμενη και το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργών.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας μετά τη δίωξη που της ασκήθηκε για δολοφονία από πρόθεση. Ο πολύπειρος αστυνομικός συντάκτης, Πάνος Σόμπολος, εκτίμησε ότι η 33χρονη που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας, κάποια στιγμή θα «σπάσει» και θα ομολογήσει την πράξη της. Η ίδια παραμένει αμίλητη στη ΓΑΔΑ από τη στιγμή που έμαθε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της. 

«Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση. Κατηγορείται μέχρι στιγμής για την Τζωρτζίνα. Η έρευνα θα συνεχιστεί και για τα άλλα δύο παιδιά. Θα δούμε αν αυτή η μάνα, σε εισαγωγικά μάνα, θα ομολογήσει. Οι Αρχές θα βρουν από πού προμηθεύτηκε το φάρμακο και πώς το χορήγησε», είπε στο OPEN ο Πάνος Σόμπολος και πρόσθεσε: 

«Θα εξεταστεί και αν υπάρχουν συνεργοί. Από τους πρώτους θα κληθεί ο σύζυγος για να διαπιστωθεί αν είχε καταλάβει κάτι, αν είχε γνώση, και φυσικά η αδελφή και άλλα συγγενικά πρόσωπα για να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση που συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Θα συζητηθεί αυτή η υπόθεση σε όλον τον κόσμο και θα απασχολήσει τους ειδικούς επιστήμονες. Οι δράστες κατά κανόνα το αρνούνται στην αρχή όταν συλλαμβάνονται για κάποιο έγκλημα. Λίγες φορές ομολογεί αμέσως ο δράστης. Εδώ πιστεύω ότι κάποια στιγμή μπορεί να “σπάσει” η κατηγορούμενη και να ομολογήσει τι ακριβώς έχει γίνει με την Τζωρτζίνα, αλλά και με τα άλλα δύο παιδιά που συνεχίζεται η έρευνα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να λάμψει η αλήθεια», είπε ο Πάνος Σόμπολος. 

Ο Πάνος Σόμπολος για την υπόθεση της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα | OPEN TV

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: «Είχε εκτεθεί από μόνη της η μητέρα», λέει ο Γιάννης Μαρακάκης

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο Mega για τη στάση που κρατούσε όλο αυτό το διάστημα η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Είχε φωτογραφηθεί η μητέρα εξαρχής, όχι μόνο γιατί από την αρχή θεωρείτο στατιστικά απίθανο να έχουν φύγει αιφνίδια από την ζωή 3 παιδιά, αλλά και από τη συμπεριφορά της. Οι αρχές ενεργοποιήθηκαν καθυστερημένα με αποτέλεσμα να φύγουν αυτά τα 3 παιδιά. Όσο αφορά στην ψυχρή στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η συμπεριφορά και ο τρόπος που εκδηλώνεται ένα συναίσθημα δεν ποινικοποιείται. Ωστόσο η γυναίκα αυτή από μόνη της εκτέθηκε, με τις δηλώσεις της και τη συμπεριφορά της», ανέφερε αρχικά.

«Έβγαινε προς τα έξω, ως μία χαροκαμένη μητέρα, αλλά κατά τα άλλα είχε μη συμβατική συμπεριφορά σε όλο το προφίλ και στάτους ζωής και αντιδράσεων», συμπλήρωσε.

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο μικροσκόπιο τα πορίσματα για τα άλλα δύο παιδιά

Ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, σημείωσε πως στο μικροσκόπιο πλέον μπαίνουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών.

«Λύθηκε ένα περιστατικό που ήταν σε εξέλιξη και στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πάρα πολλές εξετάσεις, να έχουμε έναν πλούσιο ιατρικό φάκελο και μια μαρτυρία της μητέρας που μας έλεγε πάρα πολλά», είπε στο «Mega Καλημέρα» ο κ. Λέων

Όπως είπε ο ιατροδικαστής, πλέον θα εξεταστούν και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των άλλων δύο παιδιών. «Οι δύο πρώτες υποθέσεις έχουν μελετηθεί πλήρως από ιατροδικαστικής πλευράς. Δεν βρέθηκε κεταμίνη. Έχουμε όλα τα δεδομένα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια σε συμπεράσματα και σε αυτούς τους θανάτους».

Ο κ. Λέων μίλησε για αστοχία στο πόρισμα της νεκροτομής του πρώτου θανάτου, ωστόσο υπογράμμισε πως τα ιατροδικαστικά ευρήματα είναι σωστά οπότε μπορούν να επαναξιολογηθούν. «Έγκλημα με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Η αστοχία ήταν στην εκτίμηση κυρίως της πρώτης νεκροτομής. Το ευτύχημα είναι ότι τα ευρήματα είναι σωστά οπότε μπορούμε να επαναξιολογήσουμε».

«Η πλήρης εικόνα του τρίτου θανάτου, που με μια ομολογία της μητέρας θα μας δώσει την όλη εικόνα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να έχουμε επιδράσεις όχι μόνο ενός εξωγενούς παράγοντα (σ.σ. κεταμίνη) αλλά και άλλων που ήταν ανεπιτυχείς. Όμως η κεταμίνη είναι η ουσία, ο εξωγενής παράγοντας, που προκάλεσε τον θάνατο (σ.σ. της Τζωρτζίνας)».

Σε δική του τοποθέτηση στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα», ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, έκανε λόγο για μια καλή δουλειά από πλευράς των Αρχών στην εξιχνίαση της υπόθεσης. «Το πόρισμα της τοξικολογικής, καθώς και μια καταγγελία που έγινε στον εισαγγελέα Πατρών από μια ΜΚΟ ότι η μητέρα έχει τάσεις αυτοκτονίας και ενδέχεται να κάνει κακό στον εαυτό της, έκανε τον εισαγγελέα Πατρών να ενημερώσει τον εισαγγελέα Αθηνών. Έγινε άμεση συνεργασία αστυνομικών και δικαστικών Αρχών».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ