Ελλαδα

Πάτρα 3 παιδιά - Κατερινόπουλος: Έχουμε 100% έγκλημα

«Δεν θα έχουμε δράστη, θα έχουμε δράστες», εκτιμά ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θανάσης Κατερινόπουλος
Θανάσης Κατερινόπουλος © Youtube

Πάτρα 3 παιδιά - Θανάσης Κατερινόπουλος: Γιατί είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για έγκλημα 100% - Η εκτίμηση ότι δεν μιλάμε για έναν δράστη.

«Δεμένη» θεωρεί ο Θανάσης Κατερινόπουλος την υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα, επαναλαμβάνοντας ότι ο θάνατος των κοριτσιών της ίδιας οικογένειας οφείλεται 100% σε έγκλημα

«Εκτιμώ ότι δε θα έχουμε δράστη, αλλά δράστες. Ας κάνουμε λίγη υπομονή οι μέρες θα το δείξουν. Δεν περιμένω να δουν το φως της δημοσιότητας οι τοξικολογικές εξετάσεις πριν φτάσουν πρώτα στον Εισαγγελέα» είπε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, σε δηλώσεις του στο Star και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι είναι καθαρά διαδικαστικό το θέμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας». Ο κ. Κατερινόπουλος εκτίμησε ότι σε μία μιάμιση εβδομάδα θα έχει διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει σύγκριση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, του παιδιού που κατέληξε τελευταίο, με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Οι δράστες είναι ίδιοι. Δεν μπορούμε να έχουμε διαφορετικούς δράστες. Σέβομαι τον πόνο αυτών των γονιών, αλλά πρέπει να περιμένουν. Δεν είναι μόνο οι τοξικολογικές αλλά και οι υπόλοιπες ανακριτικές εκθέσεις που δένουν την υπόθεση», είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος και κατέληξε σημειώνοντας: «Τώρα ναι, απορρίπτω το ενδεχόμενο του παθολογικού θανάτου. Τώρα πιστεύω ότι 100% είναι εγκληματική ενέργεια».

"Ολα δείχνουν έγκλημα και δράστες", Βόμβα Κατερινόπουλου

Πάτρα 3 παιδιά - Γρηγόρης Λέων: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βρεθεί η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βρεθεί η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας», είπε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια. 

Ο κ. Λέων σημείωσε μιλώντας στο Mega, πως στην προκειμένη έρευνα συνεκτιμώνται όλα τα ενδεχόμενα, όπως και το να υπήρξε κάποιο παθολογικό πρόβλημα που να προκάλεσε την ασφυξία στο παιδί και όχι απαραίτητα εξωτερικός παράγοντας. «Στην έρευνα εκτιμώνται και πράγματα που αποκλείονται και καταλήγουμε στην ασφυξία», τόνισε ο ιατροδικαστής.

Στην ερώτηση εάν θα μπορούσε να υπάρξει ασφυκτικός θάνατος, δίχως να έχουν βρεθεί ευρήματα, απάντησε πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό, ωστόσο στα παιδιά παρατηρείται πως ασφυκτικές κηλίδες και άλλα σημάδια που είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο, δεν είναι 100% ασφυκτικός θάνατος παρατηρούνται πολύ σπάνια σε παιδιά. Όμως όταν κάποιος πεθαίνει από ασφυκτικό θάνατο έχει μία σειρά από ευρήματα.

Σχετικά με την ανάρτηση του κ. Λέων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπου αναφερόταν στην περιγραφή που έκανε η μητέρα των τριών παιδιών για τις τελευταίες στιγμές του κάθε παιδιού με «ορθούς ιατρικούς όρους», ο ίδιος εκτιμά πως ίσως οφείλεται στις σπουδές της και επισημαίνει πως το γεγονός πως η μητέρα ήταν παρούσα στις τελευταίες στιγμές των κοριτσιών, αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους ιατροδικαστές και παράλληλα τόνισε πως όσα περιγράφει δεν συνάδουν με την ασθένεια για την οποία νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα.

Παράλληλα, ο κ. Λέων ανέφερε πως είναι εξίσου σημαντικό και το γεγονός πως έχουν εμπλακεί πολλοί γιατροί στις υποθέσεις και τέλος, τόνισε πως αυτό που δεν βλέπουμε σίγουρα βάσει όλων των δηλώσεων είναι σαφή παθολογικά αίτια για τους τρεις θανάτους.

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχουν σαφή παθολογικά αίτια» Λέων για υπόθεση Πάτρας (26/3/22)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις          

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ