Ελλαδα

Βιασμός Γεωργίας Μπίκα: Στον εισαγγελέα η δικογραφία της υπόθεσης

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βιασμός 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η δικογραφία - Τι περιλαμβάνει και ποια είναι τα επόμενα βήματα στην υπόθεση

Η δικογραφία της υπόθεσης βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας αναμένεται να καταθέσει την πρότασή του για την παραπομπή, ή μη, του κατηγορούμενου σε δίκη. 

Ο εισαγγελέας θα υποβάλλει την πρότασή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων που περιλαμβάνονται στον δικαστικό φάκελο. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στους δικαστές του Συμβουλίου που θα εκδώσουν το σχετικό βούλευμα.

Βιασμός 24χρονης Γεωργίας Μπίκα: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

Εκτός από τις καταθέσεις της καταγγέλλουσας, την απολογία 27χρονου κατηγορούμενου, αλλά και τις μαρτυρικές καταθέσεις, η δικογραφία, περιλαμβάνει και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης και τα οποία φέρεται να είναι αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ ελάχιστη είναι η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στα εξετασθέντα δείγματα ούρων.

Για την υπόθεση, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον 27χρονο για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τον ίδιο να αρνείται την κατηγορία.

Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα © EUROKINISSI

Βιασμός 24χρονης Γεωργίας Μπίκα: Δεν προκύπτει ομαδικός βιασμός

Πριν από λίγες ημέρες, ο συνήγορος της Γεωργίας Μπίκα είχε κάνει γνωστό ότι δεν προκύπτει ομαδικός βιασμός της 24χρονης στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από την ιατροδικαστική εξέταση και δύο καταθέσεις-κλειδιά. 

Η 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την έρευνά της για την υπόθεση μετά και την κατάθεση του καθηγητή τοξικολογίας του ΑΠΘ, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο καθηγητής έδωσε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο συνήγορος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα είπε: «Δεν αποδείχθηκε ομαδικός βιασμός στην ανάκριση. Η ανάκριση κλείνει και η υπόθεση πάει στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί η ποινή που θα επιβληθεί. Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει αν ο φάκελος θα πάει στο ακροατήριο ή θα μπει στο αρχείο η υπόθεση. Τα αιτήματα για εξέταση τρίχας και περαιτέρω διερεύνησης του DNA απορρίφθηκαν από την ανάκριση. Κατά την άποψή μας θα πάει στο ακροατήριο όχι ως ομαδικός βιασμός αλλά ως βιασμός ενός κατηγορουμένου, από έναν κατηγορούμενο. Η ψυχολογία της Γεωργίας αυτή τη στιγμή είναι αυτή που θα μπορούσε να έχει κάποιος στη θέση της Γεωργίας που το πρόβλημά της συνεχίζεται, δεν επιλύεται. Θα επιλυθεί όταν βγει η οριστική απόφαση. Έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό κατά την άποψή της. Η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη. Ισχυρίζεται ότι υπέστη έναν ομαδικό βιασμό, αυτό αποδεικνύουν τα ευρήματα πάνω στο σώμα της. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Είναι λογικό δηλαδή να μην ταυτίζονται οι απόψεις όλων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις          

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ