Ελλαδα

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Αγανακτισμένη η οικογένεια με ΜΜΕ»

Νέα ανακοίνωση από τον Απόστολο Λύτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χεράκια παιδιού σε παιχνίδι παιδικής χαράς
Παιδί © Unsplash / Ana Klipper

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα για την αγανάκτιση των γονιών με ΜΜΕ για την προβολή της υπόθεσης

Στοιχεία για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα βρίσκουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, με την οικογένεια των κοριτσιών να εκφράζει την αγανάκτησή της για τον τρόπο που ΜΜΕ χειρίζονται τις πληροφορίες, όσο η έρευνα για τα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις αρχές. 

Σήμερα, ο συνήγορος της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου, με ανακοίνωσή του εκφράζει την αγανάκτηση της οικογένειας προς ΜΜΕ, αλλά και προς ιατροδικαστές που τοποθετούνται δημόσια για την υπόθεση. 

«Ορισμένοι δημοσιογράφοι με το πρόσχημα της ανάδειξης της αλήθειας, η οποία όμως ουδόλως τους ενδιαφέρει και με σκοπό ν αυξήσουν τις πωλήσεις των εντύπων τους και να τις ανασύρουν από τις τελευταίες θέσεις κυκλοφορίας δεν δίστασαν όχι μόνο να μεταδίδουν κάθε είδους ανακρίβεια και να παρουσιάζουν ως δήθεν ειδησεογραφικά ντοκουμέντα ανυπόστατες φήμες, αλλά έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των παιδιών από το Νεκροτομείο», αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Απόστολος Λύτρας. 

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Απόστολος Λύτρας: Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Η οικογένεια των τριών παιδιών που απεβίωσαν, είναι τουλάχιστον αγανακτισμένη με τον τρόπο που προσεγγίζεται η υπόθεση από κάποια Μ.Μ.Ε καθώς και από διάφορους «αυτόκλητους ειδήμονες». Υπενθυμίζεται ότι οι μόνοι αρμόδιοι να τοποθετηθούν επί του ζητήματος είναι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των παιδιών και έχουν ήδη συντάξει τις σχετικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα τα δεδομένα εξετάζονται από Επιτροπή εμπειρότατων Ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που είχε στα χέρια της τον πλήρη ιατρικό φάκελο. Υπό αυτά τα δεδομένα είναι αδιανόητο να εμφανίζονται τηλεοπτικά και να τοποθετούνται δημόσια ιδιώτες ιατροδικαστές, χωρίς να έχουν στη διάθεση τους στοιχεία και δίχως να έχουν διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή, με μόνο σκοπό την προβολή τους και την εκμετάλλευση για ιδίον όφελος του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

» Αγνοώντας μάλιστα, οι εν λόγω, όχι μόνο την οικογένεια που ουδέποτε τους έδωσε την όποια εντολή να ασχοληθούν με την υπόθεση, αλλά και την ιατροδικαστική υπηρεσία που ευθέως τους κατηγόρησε για «πρόκληση σύγχυσης και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης».Ομοίως, ορισμένοι δημοσιογράφοι με το πρόσχημα της ανάδειξης της αλήθειας, η οποία όμως ουδόλως τους ενδιαφέρει και με σκοπό ν αυξήσουν τις πωλήσεις των εντύπων τους και να τις ανασύρουν από τις τελευταίες θέσεις κυκλοφορίας δεν δίστασαν όχι μόνο να μεταδίδουν κάθε είδους ανακρίβεια και να παρουσιάζουν ως δήθεν ειδησεογραφικά ντοκουμέντα ανυπόστατες φήμες, αλλά έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των παιδιών από το Νεκροτομείο. Ποια αλήθεια εξυπηρετεί η εικόνα των νεκρών παιδιών;

» Εκτός αν οι «αυτόκλητοι πραγματογνώμονες», θα γνωμοδοτήσουν από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε φυλλάδες. Έχει καταπατηθεί κάθε έννοια δεοντολογίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των θεσμών της Δικαιοσύνης και κυρίως της μνήμης των τριών παιδιών. Ας αφήσουμε τους ειδικούς και τις αρχές να πράξουν το έργο τους. Με μια τελευταία υπενθύμιση. Κανείς δεν φέρει την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Αθήνα, 14/03/2022
Απόστολος Εμμ. Λύτρας»

Παιδί με κούκλα στα χέρια
Παιδί με κούκλα στα χέρια © Pixabay / Sigmund

Θάνατος Μαλένας-Πάτρα: Κατά 99% δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια

Τo παζλ για τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα φαίνεται να συμπληρώνεται καθημερινά, ενώ καταιγιστικές είναι νέες εξελίξεις της υπόθεσης. Η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που ελέγχει τις εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του πορίσματος της και σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ως προς τη Μαλένα «κατά 99% θα απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια».

Αναπόφευκτα, συνεπώς και αυτός ο θάνατος αποκτάει «μυστήρια» διάσταση και θα πρέπει πλέον ν’ αναμένουμε μια άλλη εξήγηση για τους λόγους που έφυγε το κοριτσάκι από τη ζωή πριν τρία χρόνια.Την ίδια στιγμή αξιόπιστοι ιατροδικαστικοί κύκλοι επιμένουν ότι στους δύο πρώτους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας τα ευρήματα είναι «μη ειδικά» που σημαίνει ότι η μη ύπαρξη ειδικών ευρημάτων δεν παραπέμπει σε εγκλήματα.

Στο μεταξύ, από τη μέχρι στιγμής ιατροδικαστική διερεύνηση και του τρίτου θανάτου, της Τζωρτζίνας, οι ίδιες αξιόπιστες πηγές της «Π» αναφέρουν ότι δεν έχει προκύψει κάτι αξιοσημείωτο, ώστε να διευκολύνεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας…

«Είμαστε μακριά από τη λύση του γρίφου, εκτός κι αν συμβεί κάποιο συνταρακτικό απρόοπτο» ειπώθηκε χθες στην  εφημερίδα «Πελοπόννησος» από την ίδια ιατροδικαστική πηγή, η οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν έκρυψε την ενόχληση της για τις συνεχιζόμενες δημόσιες παρεμβάσεις ιδιωτών ιατροδικαστών: «Δεν έχουν μπει ποτέ σε νεκροτομείο και δεν χρειάζεται να σέβονται, αφού δεν τους αφορά η αλήθεια, αλλά μόνο η προβολή τους»!

Εν προκειμένω συμπεραίνεται ότι υποβόσκει μεγάλη κόντρα ανάμεσα στους κρατικούς και τους ιδιώτες ιατροδικαστές, με τους πρώτους να μας παραπέμπουν στην προ μηνός ανακοίνωση του συνδικαλιστικού τους φορέα, που δεν στάθηκε ικανή όμως για να μπει φρένο στις ανεύθυνες και αντιδεοντολογικές –όπως τονίζεται– δημόσιες παρεμβάσεις ιδιωτών ιατροδικαστών.

«Ο συναδελφικός αλληλοσεβασμός που στις μέρες μας λείπει» σχολίασε η ίδια πηγή  της εφημερίδας «Πελοπόννησος», «αποτυπώνεται σε μια περίφημη ρήση του αείμνηστου, σπουδαίου ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη: “Δική του η νεκροτομή, δικά του και τα ευρήματα”».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                    

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ