Ελλαδα

Η κατάθεση ψυχής του νεαρού Γιούρι για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η ομιλία του στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ουκρανός Γιούρι στην αντιπολεμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Ο Ουκρανός Γιούρι στην αντιπολεμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα © Apostolos Doxiadis/Facebook

Στο Σύνταγμα ο Γιούρι, ένας νεαρός Ουκρανός, μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία και κάλεσε τον κόσμο να πολεμήσει την προπαγάνδα και τα τρολ.

Στη μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης στο Σύνταγμα #ΜετηνΟυκρανία ο Γιούρι, ένας νεαρός Ουκρανός που ζει στην Ελλάδα έστειλε το δικό του συγκινητικό μήνυμα.

Μιλώντας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κάλεσε τον κόσμο να δώσει μάχη κατά των τρολ «που προωθούν την προπαγάνδα της δικτατορίας».

«Είμαι ένας απλός πολίτης, Ουκρανός υπήκοος. Η καταγωγή μου είναι από τη Δυτική Ουκρανία, εκεί όπου δεν έχουν φθάσει ακόμη τα άρματα και τα πυροβόλα του ρωσικού στρατού, εκεί που βρίσκεται η οικογένειά μου» ανέφερε αρχικά ο Γιούρι.

Και πρόσθεσε: «Και θα πει κάποιος "Εσύ νέος άνθρωπος, γιατί βρίσκεσαι εδώ και δεν την υπερασπίζεσαι. Δυστυχώς δεν ξέρω να κρατάω όπλο, δεν έχω στρατευτεί, δεν έχω το δικαίωμα να πάω στην πρώτη γραμμή. Έχω, όμως, το δικαίωμα να προστατεύσω την πατρίδα μου, την πόλη μου, το πατρικό μου με ό,τι έχω στα χέρια μου. Με πέτρες, με μολότοφ που θα προετοιμάζουν η μητέρα μου και η γιαγιά μου. Και δεν ντρέπομαι να το πω ότι θα το κάνω, όταν μάθω ότι θα γίνει επέλαση στην ίδια μου την πόλη. Ελπίζω το Κίεβο να αντέξει. Δεν το παίζω ήρωας».

«Δεν προωθώ τον πόλεμο, είμαι κατά της βίας. Ήμουν και πάντα θα είμαι. Αυτό που θέλω να παρακαλέσω όλους είναι να συμμετέχουμε σε μια μάχη που γίνεται και στην Ελλάδα. Είναι η μάχη της προπαγάνδας και ζει ανάμεσά μας. Σας παρακαλώ, απομονώστε τα λεγόμενα τρολ. Καταπολεμήστε τους με επιχειρήματα. Μην τους αφήσετε να προωθούν την προπαγάνδα της δικτατορίας» ανέφερε επίσης ο νεαρός Γιούρι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ