#ΜετηνΟυκρανία: Συγκέντρωση συμπαράστασης στο Σύνταγμα (φωτό)
«Σταματήστε τον Πούτιν, σταματήστε τον πόλεμο, θέλουμε Ειρήνη»
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο και συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, στην πλατεία Συντάγματος.
Κατάμεστη είναι η πλατεία Συντάγματος από πολίτες που βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα, για να συμπαρασταθούν στον λαό της Ουκρανίας, μετά τη ρωσική εισβολή και τις δύσκολες ώρες που περνούν τις τελευταίες μέρες, λόγω του πολέμου.
«Σταματήστε τον Πούτιν, σταματήστε τον πόλεμο, θέλουμε Ειρήνη» είναι μερικά από τα συνθήματα που είναι γραμμένα στα χαρτόνια των διαδηλωτών που καταγγέλλουν τις εχθροπραξίες που διεξάγονται για έκτη μέρα σήμερα στην Ουκρανία.
Ακόμη, αρκετοί είναι εκείνοι που φορούν μπλούζες και αυτοκόλλητα που αναγράφεται το σύνθημα #μετηνουκρανία κι από πάνω απεικονίζεται το πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν ζωγραφισμένο με ένα κόκκινο Χ.
Ουκρανοί που ζουν στην Ελλάδα καθώς και πολίτες που θέλησαν να δείξουν την συμπαράστασή τους, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, κρατώντας ουκρανικές σημαίες, πλακάτ που μεταφέρουν μηνύματα κατά του πολέμου και κατά του προέδρου Πούτιν. Το μήνυμα είναι σαφές: Να σταματήσει η φρίκη του πολέμου, που ήδη έχει εκτοπίσει εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς από την πατρίδα τους. Ήδη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ, έχουν περάσει τα σύνορα της Ελλάδας 1500 Ουκρανοί.
«Ειμαστε εδώ για να δωσουμε το μήνυμα ότι ο ουκρανικός λαός είναι βομβαρδισμενος, είναι πληγωμένος αλλά αντιστέκεται. Εμείς δεν θα ηττηθούμε. Θα μείνουμε μαζί μέχρι το τέλος. Slava Ukraine» είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος της ουκρανικής κοινότητας στην Ελλάδα, σε ομιλία που απηύθυνε προς τους συγκεντρωμένους.
Όπως αναφέρεται στο διαδικτυακό κάλεσμα, η σημερινή συγκέντρωση είναι «μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών που καλεί τις φίλες και τους φίλους της ελευθερίας και της δημοκρατίας στη χώρα μας, από κάθε εθνικότητα, να διαδηλώσουν κατά της βάρβαρης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και υπέρ της ηρωικής αντίστασης του ουκρανικού λαού».
Σε κλίμα συγκίνησης τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου.
Ομιλίες απευθύνουν ακτιβιστές και συγγραφείς μεταξύ των οποίων οι:
- Βασίλης Αποστολόπουλος, επικεφαλής των Ανεξάρτητων Φοιτητών (ProjectΠΑΝΚΣ)
- Γρηγόρης Βαλλιανάτος (ακτιβιστής)
- Απόστολος Δοξιάδης (συγγραφέας)
- Γιώργος Μενεσιάν (διεθνολόγος)
- Δημήτρης Μπούρας (ανθρωπολόγος ειδικός στα θέματα του Καυκάσου και της Ουκρανίας)
- Αλέξανδρος Σκούρας (πρόεδρος του κέντρου φιλελεύθερων μελετών ΚΕΦΙΜ)
Μάλιστα, στις ομιλίες υπάρχει και διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη
Οι νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση
Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η απεργία στα ταξί
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η βασική γραμμή της κυβέρνησης είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών με εφαρμογή του νόμου
Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παύλος Ασλανίδης
Οι αγρότες ανοίγουν το τελωνείο Προμαχώνα μετά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής
Κρίσιμες ημερομηνίες για αντικατάσταση παλαιών διπλωμάτων και νέοι κανόνες ανανέωσης από το 2026
ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων στο ιστορικό κτήριο της οδού Τριπόδων 32
Η πρώτη ελληνική Belh@rra συναντήθηκε με το «Αιγαίον» στη Μεσόγειο
Τι υποστήριξε ο 16χρος που κατηγορείται για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου
Πράξη ύψιστης αλληλεγγύης η δωρεά οργάνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Σαουνάτσος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.