Ελλαδα

Γονίδης σε Τατσόπουλο για Άγιο Παΐσιο: «Εσύ τι ξέρεις από ψυχή;»

«Θα μείνεις στην ιστορία ως αυτός που π…ε τη μισή Αθήνα κατά δική σου δήλωση»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτρος Τατσόπουλος και Σταμάτης Γονίδης
Πέτρος Τατσόπουλος και Σταμάτης Γονίδης © EUROKINISSI | NDP

Ο Σταμάτης Γονίδης σχολιάζει τα όσα είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος για τον «Άγιο Παΐσιο». Η ανάρτηση στο Facebook του τραγουδιστή.

Ο Σταμάτης Γονίδης άσκησε κριτική στον Πέτρο Τατσόπουλο για τα όσα είπε ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη σειρά «Άγιος Παΐσιος» του Mega.

Στην ανάρτησή του στα social media ο Σταμάτης Γονίδης παίρνει θέση για τα «περί αποβλάκωσης που προχωράει», τα οποία είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό» είναι βιογραφική σειρά, αφιερωμένη στη ζωή του γέροντα Παΐσιου. Σημειώνει μεγάλη τηλεθέαση και αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό από το πρώτο επεισόδιο. «Το να μη μιλάς καλά (για κάποιον) δεν είναι απλά παράπτωμα, αλλά επιπλέον ποτίζει με κακό την ψυχή σου, αλλά εσύ τι ξέρεις από ψυχή;» γράφει ο Σταμάτης Γονίδης για τον Πέτρο Τατσόπουλο.

Και προσθέτει: «Όταν μικρά ανθρωπάκια αρχίζουν να ρίχνουν μεγάλες σκιές, σημαίνει ότι ο ήλιος είναι κοντά στη δύση του και εσύ Τατσόπουλε ως αριστεροδέξιος κολαούζος πολιτικός που θα ήθελε και ως συγγραφέας που επίσης δηλώνεις να είχε πουλήσει έστω το ένα χιλιοστό από τα βιβλία που έχουν γραφτεί για τον Άγιο Παΐσιο σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης».

Σημειώνεται ότι έχει κατατεθεί αγωγή 200.000 ευρώ κατά του Πέτρου Τατσόπουλου από εκκλησιαστικό site μετά τις δηλώσεις του για τη σειρά «Άγιος Παΐσιος».

Ο Σταμάτης Γονίδης ασκεί κριτική στον Πέτρο Τατσόπουλο για τον «Άγιο Παΐσιο» - Η ανάρτηση 

«Όποτε με προσβάλει κάποιος, προσπαθώ να ανυψώσω την ψυχή μου τόσο ψηλά, ώστε η προσβολή να μην τη φτάνει.

» Για μένα, οι προσβολές είναι τα επιχειρήματα αυτών που έχουν άδικο. Ήθελα να μάθω και έψαξα ποιος είναι αυτός ο Τατσόπουλος που υποτιμά και προσβάλει το μεγαλείο της θείας Χάρις ενός ταπεινού άγιου ανθρώπου που έζησε τον διωγμό και έπειτα αφιέρωσε την ζωή του στον Θεό.

» Με δέος πολλοί Έλληνες παρακολούθησαν τη σειρά του Αγίου Παΐσιου στη τηλεόραση και αυτός αποκαλεί όλο αυτό τον κόσμο αποχαυνωμένο. Το να μην μιλάς καλά (για κάποιον) δεν είναι απλά παράπτωμα, αλλά επιπλέον ποτίζει με κακό την ψυχή σου, αλλά εσύ τι ξέρεις από ψυχή;

stamatis-gonidis-tatsopoulos.jpg

» Όταν μικρά ανθρωπάκια αρχίζουν να ρίχνουν μεγάλες σκιές, σημαίνει ότι ο ήλιος είναι κοντά στη δύση του και εσύ Τατσόπουλε ως αριστεροδέξιος κολαούζος πολιτικός που θα ήθελε και ως συγγραφέας που επίσης δηλώνεις να είχε πουλήσει έστω το ένα χιλιοστό από τα βιβλία που έχουν γραφτεί για τον Άγιο  Παΐσιο σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

» Θα μείνεις στην ιστορία ως αυτός που πήδηξε τη μισή Αθήνα κατά δική σου δήλωση.
Τατσόπουλε, τις προσβολές σου γράψτες πάνω στην άμμο, τις ευεργεσίες σου, χάραξέ τες πάνω στο μάρμαρο. Σταμάτης», είναι ολόκληρη η ανάρτηση από τον Σταμάτη Γονίδη για τον Πέτρο Τατσόπουλο.

Επιμένει ο Πέτρος Τατσόπουλος για «Άγιο Παΐσιο»: «Απαράδεκτο να παρουσιάζεται ως ιστορική σειρά»

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το σχόλιό του περί «αποβλάκωσης», ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε εκ νέου για τη νέα σειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον ουρανό».

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 σημείωσε ότι το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη σειρά είναι ότι προσφέρεται στο τηλεοπτικό κοινό ως «ιστορική», κάτι το οποίο -όπως είπε- είναι «απαράδεκτο».

«Δεν είναι αυτό η πρώτη μου ανάρτηση για το θέμα αυτό. Είναι η πρώτη που έχει προκαλέσει τόσο θόρυβο. Η παραγωγή είναι της μονής Βατοπεδίου, αν και δεν το λέει, σε αντίθεση με τον "Άνθρωπο του Θεού". Δεν υπάρχει ψόγος για όλα αυτά» τόνισε, χαρακτηρίζοντας «παραμύθι» τα θαύματα που έκανε ο Άγιος Παΐσιος. Και πρόσθεσε: «Ο Μεσαίωνας δεν θα περάσει. Δεν θα επιστρέψει ο Μεσαίωνας το 2022 επειδή το θέλει η Μονή Βατοπεδίου».

Ο Σταμάτης Γονίδης «καρφώνει» τον Πέτρο Τατσόπουλο για τη σειρά «Άγιος Παΐσιος»
Ο Σταμάτης Γονίδης «καρφώνει» τον Πέτρο Τατσόπουλο για τη σειρά «Άγιος Παΐσιος» © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Το πρόβλημα είναι πως αυτή η σειρά για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, αυτό το προϊόν προσφέρεται ως ιστορικό και εδώ ξεκινάει η ρίζα της λέξης "αποβλάκωση". Ας το δεχτούμε ως παραμύθι, όχι ως ιστορική σειρά. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ιστορικών, να παρουσιάζουμε τον βίο ενός ανθρώπου και να μιλάμε για τα θαύματά του, λες και είναι αποδεκτά από την ιστορική έρευνα. Γι' αυτό δεν παρουσιάζει την ταυτότητά της η Μονή Βατοπεδίου. Και τον Ιησού από τη Ναζαρέτ το Πάσχα, τον βλέπουμε ως ιστορικό παραμύθι. Στο δεύτερο επεισόδιο, θα δείτε τον Παΐσιο να βλέπει τον Ιησού Χριστό. Οι ιστορικοί, τα ίδια του Ευαγγέλια δεν γνωρίζουν καν τα χαρακτηριστικά του Χριστού» ανέφερε επίσης.

«Αυτό οδηγεί στην αποβλάκωση. Για μένα είναι απαράδεκτο. Έκανα μια ανάρτηση 30 λέξεων, που απαντήθηκε με μια αγωγή 200.000 ευρώ, ένα site που έχει ανείπωτο θράσος να δημοσιεύει πως η Θεία Κοινωνία, ακόμα κι αν ανακατευτεί με δηλητήριο, δεν προκαλεί τίποτα στον πιστό που θα κοινωνήσει. Αν αύριο το πρωί βγούμε και πούμε στα παιδιά πως η Χιονάτη δεν είναι παραμύθι, αλλά μια πραγματική ιστορία... Καταλαβαίνετε πως οδηγούμε τον κόσμο στην αποβλάκωση;  Προσβάλλουν την κοινή λογική εκείνοι οι τσαρλατάνοι που παρουσιάζουν αυτά τα παραμύθια σαν ιστορική πραγματικότητα. Μου έγραψε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας να σιωπήσω. Δεν θα το κάνω το 2022 επειδή μου το ζήτησε ένας παπάς» κατέληξε ο Πέτρος Τατσόπουλος, σχολιάζοντας τη νέα σειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος».

Πέτρος Τατσόπουλος - "Τα θαύματα του Παΐσιου είναι ένα ιστορικό παραμύθι"

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είχε γίνει έξαλλος με τον Πέτρο Τατσόπουλο μετά τα όσα είπε ο γνωστός συγγραφέας για τη νέα τηλεοπτική σειρά του Mega.

Άγιος Παΐσιος - Η νέα τηλεοπτική σειρά του Mega

Η σειρά «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό» έκανε πρεμιέρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (10.02) και έκλεψε τις εντυπώσεις. Πρόκειται για ιστορική - βιογραφική τηλεοπτική σειρά, που παρουσιάζει σημαντικά γεγονότα από τη γέννηση του γέροντα Παϊσίου μέχρι τη στιγμή που παίρνει την απόφαση να μονάσει.

Στον κεντρικό ρόλο ο Προκόπης Αγαθοκλέους, με τον Νικήτα Τσακίρογλου στον ρόλο του δασκάλου του. Στο καστ είναι και ο Δημήτρης Ήμελλος (σ.σ. ο «Αντώνης Φραγκιαδάκης» από τη σειρά «Σασμός»).

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια.

Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και την ενημερώνει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Άγιος Παίσιος trailer (από τις 10 Φεβρουαρίου '22 στο Mega)

Εκτός από τον Νικήτα Τσακίρογλου και τον Προκόπη Αγαθοκλέους, η Σμαράγδα Σμυρναίου ως γιαγιά Χατζηχριστίνα στη σειρά «Άγιος Παΐσιος» έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ