TV & Media

Άγιος Παΐσιος: Η νέα σειρά του Mega «σαρώνει» σε τηλεθέαση

Αποθέωση για τον Νικήτα Τσακίρογλου και το υπόλοιπο καστ

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νικήτας Τσακίρογλου στη σειρά «Άγιος Παΐσιος»
Ο Νικήτας Τσακίρογλου στη σειρά «Άγιος Παΐσιος» © MEGA TV

Ο «Άγιος Παΐσιος», η νέα τηλεοπτική σειρά του MEGA, έκανε πρεμιέρα και «σάρωσε» σε τηλεθέαση. Αποθέωση για Νικήτα Τσακίρογλου στο Twitter.

Ο «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό», η νέα τηλεοπτική σειρά του Mega, μπήκε πολύ δυναμικά στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης (10.02) και έκλεψε τις εντυπώσεις. Πρόκειται για ιστορική - βιογραφική τηλεοπτική σειρά, που παρουσιάζει σημαντικά γεγονότα από τη γέννηση του γέροντα Παϊσίου μέχρι τη στιγμή που παίρνει την απόφαση να μονάσει.

Στον κεντρικό ρόλο ο Προκόπης Αγαθοκλέους, με τον Νικήτα Τσακίρογλου στον ρόλο του δασκάλου του. Στο καστ είναι και ο Δημήτρης Ήμελλος (σ.σ. ο «Αντώνης Φραγκιαδάκης» από τη σειρά «Σασμός»).

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια.

Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και την ενημερώνει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Άγιος Παίσιος trailer (από τις 10 Φεβρουαρίου '22 στο Mega)

Άγιος Παΐσιος: Ο σκηνοθέτης της σειράς - Ποιος υπογράφει το σενάριο

Η ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος», που αποτελείται από ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών, ακολουθεί την πορεία του Αγίου Παϊσίου, από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που παίρνει την απόφαση να γίνει μοναχός. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε μέρη, όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης και Δέσποινα Γκάτζιου πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων.

  • Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους
  • Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης
  • Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου
  • Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης
  • Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή
  • Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος.

 

Άγιος Παΐσιος: Αποθέωση για Νικήτα Τσακίρογλου και υπόλοιπο καστ στα social media

 Ο Νικήτας Τσακίρογλου εντυπωσίασε με την ερμηνεία του ως Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, όπως και το υπόλοιπο καστ. Σε ηλικία 84 ετών ο ηθοποιός δίνει ένα ακόμη ρεσιτάλ ερμηνείας, γνωρίζοντας την αποθέωση στα social media. Τα σχόλια στο Twitter έπεσαν «βροχή».

«Σάρωσε» σε τηλεθέαση η σειρά «Άγιος Παΐσιος»

Η νέα τηλεοπτική σειρά «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό» του MEGA, η οποία έκανε πρεμιέρα χθες Πέμπτη, σημείωσε μεγάλα ποσοστά σε τηλεθέαση.

Η πρεμιέρα της σειράς έκανε ιδιαίτερα υψηλά νούμερα και βρέθηκε πρώτη στους πίνακες της Nielsen, καθώς άγγιξε το 31,8% στο δυναμικό κοινό και 32,6% στο σύνολο της τηλεθέασης, ενώ στο τέταρτο έφτασε το 38,5%. Αναλυτικά:

ANT1: Ράδιο Αρβύλα: 24,3%
ΑΝΤ1: Ήλιος: 6,4%
ΑΝΤ1: Άγριες Μέλισσες: 14,5%
ALPHA: Ο προστάτης: 12%
Mega: Η γη της Ελιάς: 17,3%
ALPHA: Σασμός: 26,9%
STAR: Το βαποράκι: 6,6%
OPEN: Το πέρασμα: 2,1%
ΣΚΑΙ: Εξολοθρευτής: 5,8 %
MEGA: Άγιος Παϊσιος: 29,7%.

Η συζήτηση στα social media για τη σειρά «Άγιος Παΐσιος» του MEGA έχει «ανάψει», με τους χρήστες να δίνουν έμφαση στην παραγωγή και στις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ