TV & Media

Προκόπης Αγαθοκλέους: Ποιος είναι ο τηλεοπτικός Άγιος Παΐσιος

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για τον ταλαντούχο ηθοποιό

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγιος Παΐσιος: Ο Προκόπης Αγαθοκλέους πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Mega
Άγιος Παΐσιος: Ο Προκόπης Αγαθοκλέους πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Mega @prokopis.agathokleous/Instagram

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους πρωταγωνιστεί στη σειρά «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό». Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισε για να ενσαρκώσει τον ρόλο.

Ο Άγιος Παΐσιος στο Mega αγαπήθηκε από το πρώτο επεισόδιο. Η νέα τηλεοπτική σειρά σημείωσε μεγάλα ποσοστά στην τηλεθέαση. Στα social media η αποδοχή ήταν κάτι παραπάνω από θερμή. Ο Προκόπης Αγαθοκλέους είναι ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Άγιο Παΐσιο.

Η σειρά «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό» ξεδιπλώνει τη ζωή του μοναχού από τη γέννησή του στην Καπαδοκία μέχρι την απόφασή του να ζήσει μόνιμα στο Άγιο Όρος.

Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε μέρη, όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Στην τηλεοπτική σειρά του Mega πρωταγωνιστούν επίσης: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης και Δέσποινα Γκάτζιου.

Άγιος Παΐσιος: Ποιος είναι ο Προκόπης Αγαθοκλέους που τον ενσαρκώνει

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους είναι ο τηλεοπτικός Άγιος Παΐσιος σε νεαρή ηλικία. Γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1987. Ο Κύπριος ηθοποιός είναι 35 ετών και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για το ταλέντο του στην υποκριτική. Στο ζώδιο είναι Ζυγός.

Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, κατάγεται από τη Λεμεσό και ζει στη Λευκωσία. Έκανε το ντεμπούτο του στην υποκριτική το 2007. Έχει παίξει ρόλους στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

 

 

Το 2015 ήταν στο καστ του έργου «Still Life» του Δημήτρη Παπαϊωάννου, το οποίο έκανε παγκόσμια περιοδεία. Παρουσιάστηκε σε θέατρα και φεστιβάλ στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία.

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό, Μαρίνα Μανδρή. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το καλοκαίρι του 2018 και έχει αποκτήσει δύο παιδιά: Τη Δάφνη και τον Κίμωνα.

Άγιος Παίσιος trailer (από τις 10 Φεβρουαρίου '22 στο Mega)

Τι είχε δηλώσει ο Προκόπης Αγαθοκλέους για τον ρόλο του ως «Άγιος Παΐσιος»

Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα της σειράς «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό», ο Προκόπης Αγαθοκλέους μίλησε για τις προκλήσεις του ρόλου και τις δυσκολίες στα γυρίσματα.

«Δεν είναι εύκολο. Είναι μια πρόταση, που σπανίζει. Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να παίξεις έναν τέτοιο ρόλο. Ήρθα σε επαφή με ανθρώπους και Πατέρες που τον γνώρισαν. Πήρα την καθοδήγησή τους για να μπορέσω να υποδυθώ τον ρόλο. Ένιωσα ότι πρέπει να το κάνω με σοβαρότητα και επαγγελματισμό» δήλωσε.

 

 

Και πρόσθεσε: «Όταν είπα το "ναι", χρειάστηκα λίγη ώρα αλλά η πρόκληση αυτή δεν μου επέτρεψε να το σκεφτώ και πολύ». Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του γνωστοποίησε ότι καθώς εξερευνούσε τη ζωή του συγκεκριμένου μοναχού, δεν αισθάνθηκε παράξενα. «Εξερευνώντας αυτήν την προσωπικότητα, ένιωσα πολύ οικεία» παραδέχτηκε, υπογραμμίζοντας ότι «έπρεπε να μπω σε μια πιο βαθιά διαδικασία του τρόπου ζωής του».

 

 

Και εξήγησε: «Αυτό που ήθελα να εντοπίσω ήταν η ανθρώπινη πλευρά του, γιατί αυτή ήταν που τον καθόρισε και τον έκανε μετά θάνατον να αγιοποιηθεί με την εκκλησία. Η επαφή που είχε με τον κόσμο ήταν όλη η Αγιοσύνη του. Ο ίδιος έλεγε ότι ήθελε μια ήσυχη και γαλήνια ζωή, αφιερωμένη στον Θεό, στα εργόχειρά του. Παρ' όλα αυτά αφιερώθηκε πλήρως στον κόσμο».

Στην ερώτηση αν πιστεύει στον Θεό, ο Προκόπης Αγαθοκλέους ξεκαθάρισε: «Πιστεύω στον Θεό. Θα ήταν κοροϊδία, πρώτα στον εαυτό μου, αν έλεγα ότι δεν πιστεύω πουθενά. Δεν είναι η ζωή μου όπως ενός πιστού Χριστιανού αλλά είμαι σε μια διαδικασία εξερεύνησης του δικού μου εαυτού. Για μένα στη λέξη "Θεός" χωρούν μόνο οι λέξεις θυσία, αγάπη, ανιδιοτέλεια και αποδοχή».

Άγιος Παΐσιος: Ο Προκόπης Αγαθοκλέους μίλησε για τις δυσκολίες στα γυρίσματα

Οι δυσκολίες στα γυρίσματα ήταν αρκετές, όπως τόνισε ο Προκόπης Αγαθοκλέους. Μεταξύ άλλων είπε ότι χρειάστηκε να κάνει νηστεία για να χάσει βάρος. «Για παράδειγμα νήστευα. Δεν μπορούσα να έχω κοιλιά, ενώ ο Παΐσιος έτρωγε κουλουράκια και τσάι» ξεκαθάρισε.

Σε ερώτηση για τη σκηνή που τον δυσκόλεψε περισσότερο, απάντησε: «Η σκηνή που ο Παΐσιος είδε τον Χριστό με δυσκόλεψε πολύ. Εκεί χρειάστηκαν γυρίσματα όλη μέρα. Να συντονιστεί το συνεργείο, τα φώτα να είναι στημένα σωστά. Η σειρά επισκέφθηκε τις πραγματικές τοποθεσίες που έζησε ο Άγιος Παΐσιος».

Προκόπης Αγαθοκλέους: Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Άγιος Παΐσιος» μιλά για τον ρόλο του

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ