Ελλαδα

Θωμαΐδης: Σε αποδρομή η Δέλτα, μόλις που ανιχνεύεται στην Αττική

Πότε θα έρθει η αποκλιμάκωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στην Αθήνα
Πολίτες στην Αθήνα © Eurokinissi

Για την πορεία του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, σημειώνοντας ότι η Αττική παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα.

Καλύτερη είναι η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη «η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται συνεχώς. Στην Αττική θα κλείσουμε αυτήν την εβδομάδα με μείωση περίπου 25%» και πρόσθεσε:

«Παρατηρείται σταδιακή μείωση των εισαγωγών στις ΜΕΘ και αποκλιμάκωση των θανάτων. Ωστόσο, η θετικότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ήτοι πάνω από 5%.

Ως προς τα κρούσματα κορωνοϊού ο κ. Θωμαΐδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα μπορούσαν να φθάσουν σε τετραψήφιο αριθμό μετά τον Μάρτιο», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ακόμα δρόμος». Από την άλλη, μιλώντας για τους θανάτους, πρόσθεσε ότι «θα μπορούσαν σταδιακά να πέσουν κάτω από 50, σε δύο εβδομάδες από σήμερα».

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι σε αποδρομή, καθώς μόλις που ανιχνεύεται στην Αττική. Υπάρχει καθολική επικράτηση της Όμικρον και αυτό είναι μία θετική εξέλιξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά, εξέφρασε την άποψη ότι «η σταδιακή άρση των μέτρων θα μπορούσε να έλθει από τον Μάρτιο και μετά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ