Ελλαδα

Παγώνη: Οι θάνατοι & οι ασθενείς στις ΜΕΘ θα αργήσουν να μειωθούν

«Οι περιορισμοί για τις μάσκες και μετά το Πάσχα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ- Κορωνοϊός
ΜΕΘ- Κορωνοϊός (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η εκτίμηση της Ματίνας Παγώνη για την πορεία των δεικτών σχετικά με τους θανάτους από κορωνοϊό και τους ασθενείς στις ΜΕΘ.

Ότι «οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι και οι ασθενείς ΜΕΘ, θα αργήσουν να μειωθούν» εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σε δηλώσεις της στο Mega, δηλώνοντας ότι οι περιορισμοί θα συνεχιστούν και μετά το Πάσχα. 

«Οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι και οι ασθενείς ΜΕΘ, θα αργήσουν να μειωθούν, γιατί όταν είσαι στη μονάδα και έχεις τις επιπλοκές σου, είναι δύσκολο να πάρεις εξιτήριο. Σιγά σιγά με αργούς ρυθμούς σταδιακά θα γίνει αυτό. Οι περιορισμοί για τις μάσκες θα πάει μετά το Πάσχα, από Ιούνιο και μετά, εάν συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Εάν αυτή τη στιγμή, που έχουν αρθεί οι περιορισμοί στην εστίαση, θα πάμε με το σκεπτικό να φάμε και να διασκεδάσουμε, πάντα με προσοχή», ανέφερε η κ. Παγώνη. 

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών και την 3η δόση των εμβολίων, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στις μελέτες που έχουν γίνει και δείχνουν ότι «ειδικά οι πολίτες άνω των 60 ετών και δη με υποκείμενα νοσήματα, θα πρέπει να κάνουν την 3η δόση του εμβολίου». Πρόσθεσε δε ότι «δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη δική μας περίπτωση στην Ελλάδα, με τις άλλες χώρες. Η κάθε χώρα βρίσκεται σε άλλο στάδιο της πανδημίας. Είναι αρκετοί ανεμβολίαστοι. Αργούν οι ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία, γιατί έχουν ένα άλλο σκεπτικό, ότι θα κάτσουν σπίτι και θα αναρρώσουν. Επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι άνω των 60, με υποκείνμενα που κάνουν τις επιπλοκές ειδικά με τη Δέλτα, η οποία μπορεί να μην είναι επιθετική όσο η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές, η Δέλτα είναι μία δύσκολη παραλλαγή, προκαλεί πνευμονίες. Οι 300.000 ανεμβολίαστοι, όπως και εκείνοι που έχουν κάνει τη μία ή τις δύο δόσεις, μπορεί να αρρωστήσουν πολύ βαριά».

 

 

 

 

Μαγιορκίνης: H Όμικρον δεν είναι «αθώα» για τους άνω των 70


Ο επίκουρος καθηγητή Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσε σε πρόσφατη τοποθέτησή του ότι «η παραλλαγή Όμικρον δεν είναι και τόσο αθώα για τους πολίτες άνω των 70 ετών». Όπως είπε, η πορεία του κορωνοϊού παρουσιάζει σταθεροποίηση, ενώ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων υπολογίζεται στις 140.000. Ο κυλιόμενος μέσος του 7ημερου μειώνεται και υπολογίζεται σήμερα στις 19.000. Η θετικότητα αυξήθηκε από 5,7 στα 7,3 την τελευταία εβδομάδα, ενώ η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να απασχολεί.

Αναφορικά με τους θανάτους, τόνισε ότι περισσότερο από το 70% αφορούν σε ανεμβολίαστους άνω των 70 ετών, για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου: «Καμία παραλλαγή του ιού δεν είναι αθώα για τους ηλικιωμένους». Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «είναι σίγουρη η επόμενη συνάντηση τους με τον ιό και δεν θα είναι καθόλου απλή, καθώς μπορεί να είναι θανατηφόρα» κι -ως εκ τούτου- συνέστησε σε όλους τους ηλικιωμένους τον εμβολιασμό με όλες τις δυνατές δόσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα περιοριστικά μέτρα και το ενδεχόμενο άρσης τους, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι «σε προτεραιότητα είναι η χαλάρωση των μέτρων για τους

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ