Ελλαδα

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από επιβάτες που κόλλησαν στην Οινόη

Εισαγγελική έρευνα ενεργοποιεί το δικηγορικό γραφείο που τους εκπροσωπεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από επιβάτες του τρένου που «κόλλησε» στην Οινόη
Τρένο © Eurokinissi

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από επιβάτες του τρένου που «κόλλησε» στην Οινόη.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας IC-54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) έξω από τη Λιβαδειά το απόγευμα της Δευτέρας και την ακόλουθη σύγκρουσή της με μηχανή του ΟΣΕ, ενώ βρισκόταν εν στάσει, ετοιμάζουν επιβάτες, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε το δικηγορικό γραφείο, το οποίο έχει αναλάβει την εκπροσώπησή τους.

«Η ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας IC-54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) έξω από την πόλη της Λιβαδειάς και η εν στάσει σύγκρουσή της με έτερη μηχανή του ΟΣΕ, με συνέπεια τον πολύωρο εγκλωβισμό των επιβατών, την έκθεση αυτών σε κίνδυνο ζωής και την κατά περίπτωση πρόκληση σωματικών βλαβών, έχουν σοκάρει το πανελλήνιο.

»Τα γεγονότα αυτά απαιτούν αναμφίβολα, παράλληλα με τον έλεγχο της υπόθεσης από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και την ενδεχόμενη έγερση αστικών αξιώσεων από την πλευρά των παθόντων, ενδελεχή διερεύνηση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την αναζήτηση των υπαιτίων των τελεσθέντων αδικημάτων», αναφέρει το δικηγορικό γραφείο Λαδής/Δαλιάνη.

»Οι επιβάτες της εν λόγω αμαξοστοιχίας βίωσαν τις συνέπειες ανεπίτρεπτων σφαλμάτων και ολιγωριών, ενώ η προκλητική απουσία των υπευθύνων κατά τη μακρά διάρκεια του εγκλωβισμού τους επέτεινε τον εις βάρος τους κίνδυνο. Η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στο βασικό μέσο σταθερής τροχιάς που συνδέει τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας αποτελεί ένα φαινόμενο ασύνηθες σε τέτοια έκταση στο δυτικό κόσμο, για το οποίο μέχρι και σήμερα ουδείς έχει λογοδοτήσει».

Σημειώνεται ότι το δικηγορικό γραφείο, εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό επιβατών της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, και προτίθεται να ενεργοποιήσει την εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, καταθέτοντας τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, σχετική μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Εγκλωβισμένοι στα τρένα: Αποζημίωση 1.000 ευρώ στους επιβάτες

Υπενθυμίζεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την καταβολή αποζημίωσης ύψους 1.000 ευρώ στους εγκλωβισμένους επιβάτες σε τρένα στα δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζήτησε από την εταιρεία να καταβάλει από 1.000 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες χτεσινών δρομολογίων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα, για τη μεγάλη ταλαιπωρία τους.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμφώνησε και θα καταβάλει από 1000 ευρώ στους επιβάτες των εξής αμαξοστοιχιών:

  • 885 Καλαμπάκα-Αθήνα
  • I/C 54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη)
  • Ι/C 55 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα)
  • I/C 56 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη)
  • I/C 57 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ