Ελλαδα

«Ελπίδα»: Πώς θα αποζημιωθούν οδηγοί και επιβάτες τραίνων

Όσοι εγκλωβίστηκαν λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραμένουν εγκλωβισμένα οχήματα στην Αττική Οδό
Παραμένουν εγκλωβισμένα οχήματα στην Αττική Οδό © Eurokinissi

Εγκλωβισμένοι οδηγοί και επιβάτες τραίνων θα εισπράξουν αποζημίωση για την ταλαιπωρία που βίωσαν λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Την επιβολή αποζημίωσης σε όλους τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό αλλά και τους επιβάτες των τραίνων που επίσης εγκλωβίστηκαν λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που έφερε σε όλη την Ελλάδα η κακοκαιρία «Ελπίδα» ζήτησε η κυβέρνηση.

Η «Ελπίδα» προκάλεσε έντονα προβλήματα τόσο στο οδικό όσο και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, «παραλύοντας» την κίνηση οχημάτων και τραίνων που «κόλλησαν» στο χιόνι. 

Αποτέλεσμα αυτού, εκατοντάδες επιβάτες και οδηγοί να υποστούν τεράστιες ταλαιπωρίες που έθεσαν σε κίνδυνο μέχρι και τη ζωή τους.

Παραμένουν σκεπασμένα στο χιόνι εγκλωβισμένα οχήματα στην Αττική Οδό
Παραμένουν σκεπασμένα στο χιόνι εγκλωβισμένα οχήματα στην Αττική Οδό © Eurokinissi

Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο από την Αττική Οδό

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την Αττική Οδό να καταβάλει αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, μετά τα χθεσινά γεγονότα.

Ειδικότερα, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στην εν λόγω σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Έληξε η περιπέτεια των επιβατών τρένων σε Λιανοκλάδι και Οινόη
Έληξε η περιπέτεια των επιβατών τρένων σε Λιανοκλάδι και Οινόη © Eurokinissi

Εγκλωβισμένοι στα τραίνα: Αποζημίωση 1.000 ευρώ στους επιβάτες

 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την καταβολή αποζημίωσης ύψους 1.000 ευρώ στους εγκλωβισμένους επιβάτες σε τρένα στα δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζήτησε από την εταιρεία να καταβάλει από 1.000 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες χτεσινών δρομολογίων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα, για τη μεγάλη ταλαιπωρία τους.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμφώνησε και θα καταβάλει από 1000 ευρώ στους επιβάτες των εξής αμαξοστοιχιών:

  • 885 Καλαμπάκα-Αθήνα
  • I/C 54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη)
  • Ι/C 55 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα)
  • I/C 56 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη)
  • I/C 57 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ