Ελλαδα

ΔΣΑ: Προσφυγές κατά υπευθύνων μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες

«Οι πληγέντες πολίτες δικαιούνται πραγματικής και πλήρους αποζημίωσης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Εγκλωβισμένοι οδηγοί στα αυτοκίνητά τους
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Εγκλωβισμένοι οδηγοί στα αυτοκίνητά τους © Eurokinissi

ΔΣΑ: Οι πληγέντες μπορούν να υποβάλλουν προσφυγές κατά Δημοσίου, ΟΤΑ, Αττικής Οδού, ΔΕΔΔΗΕ.

Στην ταλαιπωρία των πολιτών από την κακοκαιρία «Ελπίδα» αναφέρθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνοντας πως «πέραν των πολιτικών ευθυνών των αρμοδίων φορέων, πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ποινικές και αστικές ευθύνες, που αναλογούν».

Σύμφωνα με το ΔΣΑ, «οι πληγέντες πολίτες δικαιούνται πραγματικής και πλήρους αποζημίωσης και ικανοποίησης της ηθικής τους βλάβης» ενώ «η οριζόντια και συμβολική παροχή ποσών, στα πλαίσια, προφανώς, της πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αποζημιωτική ευθύνη, που υπέχουν τόσο το Δημόσιο και οι ΟΤΑ όσο και οι ιδιωτικές εταιρίες (π.χ. παραχωρησιούχοι, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ)».

Στη σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ αναφέρεται:

«Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής και των υπολοίπων περιοχών, που επλήγησαν από την κακοκαιρία, βίωσαν πρωτόγνωρες καταστάσεις, απαράδεκτες για ένα σύγχρονο κράτος που οφείλει να σέβεται και να προστατεύει τους πολίτες του.

Πέραν των πολιτικών ευθυνών των αρμοδίων φορέων, πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ποινικές και αστικές ευθύνες, που αναλογούν. Οι πληγέντες πολίτες δικαιούνται πραγματικής και πλήρους αποζημίωσης και ικανοποίησης της ηθικής τους βλάβης. Η οριζόντια και συμβολική παροχή ποσών, στα πλαίσια, προφανώς, της πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αποζημιωτική ευθύνη, που υπέχουν τόσο το Δημόσιο και οι ΟΤΑ, όσο και οι ιδιωτικές εταιρίες (π.χ. παραχωρησιούχοι, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ