Ελλαδα

Βιασμός ανήλικης: Πέταξαν μπογιές στην εκκλησία του ιερέα

Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνα για το περιστατικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βανδάλισαν την εκκλησία στην οποία λειτουργούσε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων
Βανδάλισαν την εκκλησία στην οποία λειτουργούσε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βανδάλισαν την εκκλησία στην οποία λειτουργούσε ο 36χρονος ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων.

Άγνωστοι βανδάλισαν τη νύχτα την εκκλησία, στα Κάτω Πατήσια, στην οποία λειτουργούσε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες έριξαν μπογιές στην είσοδο της εκκλησίας.

Πέταξαν μπογιές στην εκκλησία που λειτουργούσε ο ιερέας
Πέταξαν μπογιές στην εκκλησία που λειτουργούσε ο ιερέας © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βανδαλισμοί στην εκκλησία που λειτουργούσε ο ιερέας
Βανδαλισμοί στην εκκλησία που λειτουργούσε ο ιερέας © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βανδάλισαν την εκκλησία που λειτουργούσε ο ιερέας-κατηγορούμενος για βιασμό | Καλημέρα | 22/01/2022

Υπενθυμίζεται ότι στον ιερέα ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό, ενώ η Αρχιεπισκοπή έχει κινήσει τη διαδικασία παραπομπής του στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανήλικο κορίτσι περιγράφει στην κατάθεση του ότι οι ασελγείς πράξεις τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από το 2019 εως τον Μάιο του 2020. Το κορίτσι φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στη θεία του τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα.

Μετά την αποκάλυψη της ανήλικης, έγινε άμεσα καταγγελία και ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.

Μετά το τέλος της έρευνας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία και κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη.

Από την πλευρά του ο συλληφθείς όχι μόνο αρνείται την πράξη του αλλά επιλέγει να ρίξει το φταίξιμο στο κορίτσι. Μάλιστα ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως «είναι μια περίεργη υπόθεση. Ο ιερέας δεν έμενε ποτέ μόνος του με τα παιδιά του κατηχητικού. Επιπλέον, μετά από έρευνα στην οικία του δεν βρέθηκε κανένα πορνογραφικό υλικό».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ