Ελλαδα

Ναρκωτικά χάπια με σήμα την σβάστικα ξεβράστηκαν στο Αιγαίο

«Το γνωστό ως ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες «χάπια των τζιχαντιστών» μέσα σε συσκευασίες με σβάστικα
250.000 ναρκωτικά χάπια Captagon © ΕΡΤ

Πάνω από 250.000 ναρκωτικά χάπια Captagon με λογότυπο την σβάστικα εντόπισε το Λιμενικό σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Δύο τσουβάλια με περισσότερα από 180.000 χάπια -πιθανόν- «Captagon», εντόπισαν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (13/1), στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην παραλιακή περιοχή «Κάτω Πέτρες» στη Ρόδο. 

Πιθανολογείται βάσιμα ότι τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν επί ελληνικού εδάφους αποτελούν μέρος του εμπορεύματος που βρέθηκε στο Λίβανο. Άγνωστο πως οι σάκοι με τα χάπια βρέθηκαν στο νερό και κατέληξαν σε Ρόδο και Καστελόριζο με τη βοήθεια των νοτιάδων.

 

 

Το Captagon είναι αμφεταμινούχο ναρκωτικό ιδιαίτερα δημοφιλές στις χώρες της Μέσης Ανατολής και γι’ αυτό φέρει την ονομασία «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών». Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία λέγεται ότι χρησιμοποιούσαν την ουσία για να αντέξουν στη μάχη. Αλλά το φάρμακο είναι δημοφιλές και ανάμεσα στους πλούσιους νέους της Μέσης Ανατολής. Φοιτητές το χρησιμοποιούν για να αντέξουν τις εξεταστικές περιόδους και γυναίκες για να χάσουν βάρος. Στο ναρκωτικό αυτό δόθηκε το παρατσούκλι «Φίλτρο του Τρόμου» λόγω της ισχυρής επήρειας που έχει στον χρήστη. Συνήθως λαμβάνεται ως χάπι, αλλά μπορεί να χορηγηθεί και ενέσιμα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ