- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλημμύρες στη Μάνδρα: Δεν απολογήθηκε τελικά η Ρένα Δούρου
Ένα μέλος του δικαστηρίου νοσεί με κορωνοϊο
Η δικαστική συνέχεια της πλημμύρας στην Μάνδρα με την κατάθεση της πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δουρου δεν διεξήχθη λόγω κορωνοιού.
Σήμερα στο ακροατήριο βρέθηκε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, προκειμένου να απολογηθεί για πλημμέληματικού χαρακτήρα κατηγορία, την οποία αντιμετωπίζει. Η κυρία Δούρου είχε φτάσει από νωρίς στη δικαστική αίθουσα και καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ανοίγοντας μπροστά της δεκάδες έγγραφα, φακέλους και φορητό υπολογιστή. Ωστόσο, δεν απολογήθηκε καθώς η δίκη διεκόπη.
Από τη δικαστική έρευνα έχει προκύψει ότι δεν είχε γίνει κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Η κατηγορούμενη είχε απολογηθεί τον Ιούλιο του 2017 ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας και είχε αφεθεί ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους.
«Στη συγκεκριμένη περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πλημμύρα δεν είχε γίνει κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, μολονότι υπήρχαν ώριμες μελέτες, εγκεκριμένες πιστώσεις και κατεπείγον εκτέλεσης των έργων με δεδομένο ότι και κατά το παρελθόν είχαν συμβεί παρόμοια φαινόμενα και ιδίως τα έτη 2014-2015 και η περιοχή όφειλε να καταταγεί στη λίστα προτεραιότητας όσον αφορά την ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας» ανέφερε η αρμόδια εισαγγελέας.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων, θα έρθει η ώρα της εισαγγελικής πρότασης και στη συνέχεια το δικαστήριο θα εκδόσει εντός των πρώτων μηνών του 2022 την απόφαση του, ρίχνοντας έτσι την «αυλαία» σε μία υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.
Συνολικά στο εδώλιο κάθονται 21 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας, πλημμύρα εξ αμελείας και παράβαση καθήκοντος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.