Ελλαδα

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στο πιστοποιητικό νόσησης

Οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στο πιστοποιητικό νόσησης
ΛΕΓΧΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ COVID-19 © EUROKINNISSI

Πιστοποιητικά νόσησης και άδειες: Πώς θα τα παίρνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Αλλάζει το πιστοποιητικό νόσησης λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος ΠλεύρηςΚατά τη σημερινή ενημέρωση, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το πιστοποιητικό νόσησης οι εμβολιασμένοι θα το παίρνουν με θετικό rapid test ενώ οι ανεμβολίαστοι με PCR.

Για όλους όμως θα ισχύει θετικό rapid για να πάρουν αναρρωτική άδεια.

«Οι εμβολιασμένοι για να το λάβουν θα πρέπει να έχουν θετικό rapid test και οι ανεμβολίαστοι θετικό PCR. Για να δοθεί αναρρωτική άδεια από την εργασία, αρκεί το θετικό rapid test για όλους και οι εργοδότες στην περίπτωση αυτή είναι υποχρεωμένοι να δίνουν την αναρρωτική άδεια», εξήγησε.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ΕΣΥ και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα που θα διαθέσει το 10% έως 15% απλών κλινών του για covid περιστατικά.

«Υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ, κυρίως στις ΜΕΘ αλλά και στις απλές κλίνες και για αυτό είμαστε έτοιμοι για παρεμβάσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, συμφωνήσαμε να διατεθούν στο ΕΣΥ από τις ιδιωτικές κλινικές το 10-15% των κλινών τους για τους ασθενείς Covid-19, ώστε να ανακουφιστεί η πίεση στο ΕΣΥ, όσον αφορά στις απλές κλίνες», ανέφερε ο υπουργός.

Τέλος αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου για άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας ότι βούληση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά.

Ο υπουργός, επανέλαβε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη στη χώρα μας και ότι η άνοδος των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας.

«Η βούληση της κυβέρνησης και των επιστημόνων είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά. Το πρωτόκολλο των τελευταίων 4 μηνών λειτούργησε άψογα. Με τον ίδιο τρόπο, τα σχολεία θα ανοίξουν με ασφαλή τρόπο και με αυξημένα τεστ», σημείωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ