- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πλεύρης: Η Δέλτα ευθύνεται για τις διασωληνώσεις, όχι η Όμικρον
«Η Όμικρον μας βρήκε σε μια φάση που το ΕΣΥ δεν είχε αποσυμφορηθεί από τις διασωληνώσεις λόγω της μετάλλαξης Δέλτα»
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για την έξαρση κρουσμάτων στην χώρα μας τονίζονται πως στην μετάλλαξη Δέλτα οφείλονται οι διασωληνώσεις ασθενών.
Στην μετάλλαξη Δέλτα οφείλονται οι διασωληνώσεις ασθενών και όχι στην Όμικρον σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων λόγω της νέας παραλλαγής, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχει μεταφραστεί σε πολύ περισσότερες νοσηλείες». Ακόμα, υπογράμμισε ότι «αυτό το συμπέρασμα ενισχύεται και από τα στοιχεία των νοσηλειών που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας από την Αθήνα που, κατά βάση, πιέζεται από την Όμικρον».
Ακόμα, ο κ. Πλεύρης προειδοποίησε ότι «επειδή μιλάμε για πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα, δημιουργείται μια πολύ μεγάλη πίεση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και σίγουρα θα υπάρξει και πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Η «Όμικρον» μας βρήκε σε μια φάση που το ΕΣΥ δεν είχε αποσυμφορηθεί από τις διασωληνώσεις λόγω της μετάλλαξης Δέλτα».
Ως προς το πού θα φτάσουν τα κρούσματα του κορωνοϊού που έχουν εκτοξευτεί τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «αντιμετωπίζουμε ένα πρωτόγνωρο θέμα λόγω της μεταδοτικότητας, τα κρούσματα θα αυξηθούν πάρα πολύ, αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τη δυναμική του».
Κληθείς να απαντήσει για το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως «η βούληση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν, αλλά θα δούμε την εισήγηση των ειδικών και την επιδημιολογική εικόνα».
«Ίσως γίνει επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων, ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών» τόνισε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν περισσότερα τεστ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.