- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Σχολεία: Τα σενάρια για το άνοιγμα - Συνεδριάζει η επιτροπή
Αναμένονται ανακοινώσεις από Πλεύρη - Κεραμέως


Ημέρα αποφάσεων για το άνοιγμα των σχολείων. Όλα τα σενάρια. Ανακοινώσεις από Πλεύρη και Κεραμέως.
Σήμερα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών, θα τεθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα επί τάπητος προκειμένου οι επιστήμονες να εισηγηθούν και να παρθεί η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν δηλώσεις.
Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η βούληση και η αρχική θέση, είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνεχείς εσωτερικές συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με το βλέμμα να στρέφεται, παράλληλα, στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου. Η οριστική απόφαση όμως θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία, που σχετίζονται, κατά κύριο λόγο, με τις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις.
Σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν στις τάξεις μαθητές και καθηγητές
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, με τρία self test την εβδομάδα για τους μαθητές.
Παράλληλα, αλλάζει το πρωτόκολλο σύμφωνα με το όποιο κλείνει ένα τμήμα σε περίπτωση κρουσμάτων. Μέχρι σήμερα ήταν στο 50%+1, ενώ από τη μείωση θα πάει στο 30%+1 ή στο 40%+1.
Επίσης θα υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος:
- Σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος, όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test
- Παράλληλα, καταργείται ο «σταυρός» (testing στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω, ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) και πλέον θα γίνεται rapid test σε όλους τους μαθητές της τάξης.
- Τα test θα γίνονται κάθε 5 ημέρες αντί για 7
- Η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον κόσμο των ψηφιακών συναλλαγών εισέρχονται σταδιακά και οι Εκκλησίες
Οι αντιδράσεις ενώσεων ΑμεΑ και οι επίμαχοι στίχοι
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε ομαλά
Οι μηχανοδηγοί της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη ήταν μεταξύ των θυμάτων
Θα έχουμε στη διάθεση μας λίγο περισσότερες από έξι εβδομάδες για αγορές σε χαμηλότερες τιμές
Το φαινόμενο φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί
Είναι μία υπέροχη αφορμή να τιμήσουμε τις μαμάδες μας
Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό
Η Μακρόνησος, οι βραβεύσεις και η οικονομική καταστροφή
Η διαδικασία ξεκινά στις 10.00
Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
Η ομάδα του «Αρκτούρου» την περιέθαλψε για έναν χρόνο
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να είναι προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους
Πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν αν είναι στους επιτυχόντες
Οι Αρχές αναζητούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό
Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.