- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πάτρα: 15 μάρτυρες θα καταθέσουν για τους 11 θανάτους σε γηροκομείο.
Διαβιβάσθηκε χθες στην πταισματοδίκη ο φάκελος της εισαγγελικής παραγγελίας, με την μορφή του κατεπείγοντος, για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή 11 τρόφιμοι ιδιωτικού γηροκομείου της Πάτρας και να διακριβωθεί αν υπάρχουν ευθύνες.
Στο συνοδευτικό έγγραφο της διαβίβασης, όπως έγινε γνωστό από έγκυρη δικαστική πηγή, αναφέρονται 15 ονόματα των υπευθύνων του κέντρου φιλοξενίας και συγγενών των θυμάτων, που θα κληθούν τις επόμενες μέρες από την πταισματοδίκη να καταθέσουν.
Σ’ αυτή την πρώτη φάση της διαδικασίας δεν πρόκειται να κληθεί ο αντιπεριφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, διότι η προκαταρτική εξέταση είναι εστιασμένη σε διερεύνηση της εσωτερικής λειτουργίας του ιδρύματος.
11 θάνατοι σε γηροκομείο στην Πάτρα: Τι θα αναζητηθεί
Συγκεκριμένα, θα αναζητηθεί η αιτία των 11 θανάτων, αν και ποια ανάμιξη έχει το προσωπικό σε αυτούς, ποιοι και πόσοι ήταν εμβολιασμένοι από τους τροφίμους και τους υπαλλήλους, αν τυχόν υπάρχουν ανεμβολίαστοι και ποιοι οι λόγοι που δεν προχώρησαν στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κ.ο.κ.
Στην εισαγγελική παραγγελία, που διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, και απεστάλη στην πταισματοδίκη, έχουν συσχετισθεί δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, δηλώσεις και αναρτήσεις συγγενών των θυμάτων και διάφορα άλλα έγγραφα.
Στο μεταξύ, ο αντιπεριφερειάρχης Μπονάνος, παρότι δεν προβλέπεται να καταθέσει στο πρώτο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης, δήλωσε ότι «ως Περιφέρεια έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη διάθεσή μας και οποτεδήποτε κληθούμε, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε το έργο της δικαιοσύνης».
Τέλος, παρά τις αργίες της εορταστικής περιόδου οι κλήσεις στους μάρτυρες από την πταισματοδίκη θα γίνουν τάχιστα, διότι βούληση της εισαγγελικής αρχής είναι να διερευνηθούν τάχιστα οι συνθήκες της απώλειας των 11 ανθρώπινων ζωών.
Πηγή: pelop
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.