Ελλαδα

Έντονη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου σε ανάρτηση του Μόσιαλου

«Χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ιερά Σύνοδος για την ανάρτηση Μόσιαλου
H Ιερά Σύνοδος για την ανάρτηση Μόσιαλου © Eurokinissi/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ανάρτηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου κρίθηκε ως προσβλητική από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας.

Την έντονη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου προκάλεσε μια ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου για τον κορωνοϊό και τη χρήση μάσκας με πρωταγωνιστές την Παναγία και τον Ιωσήφ.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτηση του καθηγητή πολιτικής της υγείας του LSE, εμφανίζεται η Θεοτόκος φορώντας μάσκα, επάνω σε ένα γαϊδουράκι να ρωτά τον Ιωσήφ: «Γιατί δεν φοράς μάσκα;».

«Δεν πιστεύω στον κορωνοϊό», αποκρίθηκε ο Ιωσήφ.

«Ότι έμεινα έγκυος από κρίνο όμως ε; Αμάσητο το κατάπιες», σχολίασε η Παναγιά.

«Συμβαίνουν και αυτά» ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευε ο κ. Μόσιαλος την ανάρτηση.

 

Η Ιερά Σύνοδος για την ανάρτηση Μόσιαλου

«Αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα», τονίζεται μεταξύ άλλων στο ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αναλυτικότερα, στο ανακοινωθέν αναφέρεται: «Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

»Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των "θρησκειών" ή των "αλλόθρησκων", αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή "υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς"».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ