Ελλαδα

Συνεδριάζει εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρουσία Μητσοτάκη

Και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος © Eurokinissi

Συνεδριάζει σήμερα, εκτάκτως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, συνεδριάζει εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Ειδικότερα, η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 και η παρουσία του κ. Μητσοτάκη κρίνεται ως βαρύνουσας σημασίας καθώς αναμένεται να γίνει συζήτηση για τον οδικό χάρτη των εορτών.

Όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να σταλεί μήνυμα στους πιστούς υπέρ του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων.

Η ατζέντα των θεμάτων

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης σήμερα θα γίνει αναλυτική αναφορά στα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς κατά τις ημέρες των εορτών.

Συγκεκριμένα, αρκετά πιθανό κρίνεται να αποφασιστεί να γίνουν περισσότερες από μία Θείες Λειτουργίες για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.

Ακόμα, θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων και το ζήτημα των ελέγχων στους ιερούς ναούς πριν από την είσοδο των πιστών. Τονίζεται πως το μέτρο είναι σε ισχύ εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο η ΔΙΣ έχει ξεκαθαρίσει πως είναι υπέρ των μέτρων και στηρίζει την προσπάθεια αλλά δεν θα αναλάβει τους ελέγχους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ