- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μιχαηλίδου: Η διοίκηση του ορφανοτροφείου γνώριζε ό,τι συνέβαινε
Στο «Παίδων» βρίσκονται ήδη πέντε παιδιά, που εξετάζονται σωματικά και ψυχολογικά
Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο.
Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε ότι η διοίκηση του Ιδρύματος γνώριζε από τον Σεπτέμβριο τις καταγγελίες που υπήρχαν για σεξουαλικές σχέσεις αγοριών 7-11 ετών μπροστά σε εργαζόμενους, καθώς και για τιμωρητικό ξυλοδαρμό παιδιών σε αποθήκη.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Μιχαηλίδου έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα και προς το παρόν δεν προκύπτει συμμετοχή εργαζόμενων σε σεξουαλικές πράξεις. «Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν βίντεο, εξελίσσεται εισαγγελική και αστυνομική έρευνα», είπε.
«Ενεργοποιήσαμε την διαδικασία και μεικτά κλιμάκια ελέγχουν όλα τα ιδρύματα, τα παιδιά ελέγχθηκαν ένα-ένα», πρόσθεσε.
Όπως είπε η κα Μιχαηλίδου νωρίτερα στην ΕΡΤ «έλαβα γραπτώς μία επώνυμη καταγγελία από τρεις ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με αυτή τη δομή στην Αττική, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, σε λιγότερο από μία εβδομάδα πριν. Σε αυτή κατήγγειλαν περιστατικά σωματικής βίας προς τα παιδιά σε συγκεκριμένο “τιμωρητικό δωμάτιο μέσα στη δομή, αλλά και σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών από 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων. Ταυτόχρονα αναφέρονταν και πολλά περιστατικά παραμέλησης».
Υπενθυμίζεται ότι, χθες Πέμπτη, η Υφυπουργός αποκάλυψε ότι όλα ξεκίνησαν από έγγραφη καταγγελία που έγινε για το εν λόγω ίδρυμα. Κατόπιν, από την πλευρά της υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και σε βάθος ο ενδεδειγμένος έλεγχος, ενώ πάγωσε η κρατική χρηματοδότηση που ελάμβανε η εν λόγω ιδιωτική δομή.
Όσο για το συγκεκριμένο ίδρυμα, η υφυπουργός Πρόνοιας επεσήμανε ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες οικονομικού χαρακτήρα, που την αφορούν.
«Το συγκεκριμένο ίδρυμα στην Αττική, έχει ήδη εισαγγελική έρευνα για παράνομες υιοθεσίες» ενημέρωσε. «Υπάρχει ήδη γι’ αυτό μηνυτήρια αναφορά και την εξετάζει η εισαγγελία» ανέφερε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.