Ελλαδα

Τζανάκης: Μέχρι 18.000 νέα κρούσματα μετά τα Φώτα

Σύσταση για self test ανά τρεις ημέρες - Αναπόφευκτη η τέταρτη δόση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στη διάβαση πεζών στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Πολίτες στη διάβαση πεζών στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μετά τα Φώτα δεν αποκλείεται να φθάσουν τα 18.000, εκτίμησε ο Νίκος Τζανάκης.

«Έκρηξη» στα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μετά τα Θεοφάνεια αναμένει ο Νίκος Τζανάκης. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, το πρωί, στον ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας ότι η μετάλλαξη Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα.

Ο ίδιος δεν αποκλείει τα νέα κρούσματα κορωνοϊού μετά τα Φώτα να φθάσουν ακόμα και τα 18.000 μέσα σε ένα 24ωρο.

«Θα μιλήσω εμπειρικά. Σε όλες τις χώρες το πανδημικό κύμα λόγω της Όμικρον ξεκίνησε με μια εικόνα όπως στην Ελλάδα. Δηλαδή σταθεροποιούνται τα κρούσματα σε υψηλούς αριθμούς και ξαφνικά εκτοξεύονται σε διπλάσιους και τριπλάσιους μέσα σε 15-20 ημέρες.

» Αν υποτεθεί ότι ξεκινάμε τώρα δεν αποκλείεται να δούμε έξαρση λίγο μετά τα Φώτα. Θα είναι περίπου τριπλάσια έως τετραπλάσια της σημερινής εικόνας, εάν μπορέσουμε να τα διαγνώσουμε όλα.  Ενδέχεται να καταγράψουμε και 15-18 χιλιάδες κρούσματα λίγο μετά τα Φώτα, χωρίς να αποκλείεται μια μικρή αύξηση αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά» εξήγησε.

Testing στις γιορτές - Self test ανά τρεις ημέρες μέχρι την Πρωτοχρονιά

Ο κ. Τζανάκης έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο συχνό testing, κάνοντας σύσταση για self test ανά τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια των εορτών.

«Να κάνουμε 4 σελφ τεστ μέσα στις γιορτές μέχρι την Πρωτοχρονιά, ένα ανά 2-3  περίπου ημέρες, ανεξαρτήτως συμπτωμάτων και εμβολιαστικού στάτους.Τα τραπέζια στις γιορτές να είναι ολιγομελή, το πολύ μέχρι 10 άτομα,να χρησιμοποιούμε μάσκα υψηλής προστασίας και να μην τη βγάζουμε καθόλου και έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» ζήτησε.

Κλείνοντας, ο κ. Τζανάκης χαρακτήρισε την τέταρτη δόση αναπόφευκτη για άτομα που δεν μπορούν να δημιουργήσουν ανοσία, δηλαδή για εκείνους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ