Ελλαδα

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο self test πριν από το ρεβεγιόν

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δύο self test διαθέσιμα στα φαρμακεία, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα για τη διάθεσή τους πριν από το ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Δωρέαν self test από το φαρμακείο μπορούν να παίρνουν οι πολίτες, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα. Τη διάθεση δύο self test για όλους τις γιορτές είχε ανακοινώσει ένα 24ωρο νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πλατφόρμα για τα δωρεάν τεστ θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Κάθε πολίτης μπορεί να πηγαίνει στο φαρμακείο και με το ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (σ.σ. προσωρινό ΑΜΚΑ) να παραλαμβάνει τα δύο self test χωρίς κανένα κόστος.

«Τo σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών» αναφέρει η ανακοίνωση του ΗΔΙΚΑ.

Οι πολίτες καλούνται να κάνουν τα τεστ πριν από το ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα 2021 και την Πρωτοχρονιά 2022, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού, την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται να φέρει νέα μέτρα το 2022.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις