Ελλαδα

Η Όμικρον θέτει υπό συζήτηση νέα μέτρα από το 2022

Tηλεργασία, ωράριο εστίασης και υποχρεωτικό εμβολιασμό στους 50+

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστούγεννα Γαλλια
Χριστουγέννα © EPA Pool

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, επαναφορά της τηλεργασίας και κλείσιμο της εστίασης τα μεσάνυχτα εξετάζονται για μετά τις γιορτές λόγω της «Όμικρον».

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι τελευταίες ημέρες του χρόνου, καθώς η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και φέρνει νέα μέτρα και εφαρμογή περιορισμένου ή εκτενούς lockdown σε πολλές χώρες. Στο ίδιο κλίμα αναμένεται να μπει η χώρα μας αργά ή γρήγορα μετά της γιορτές των Χριστουγέννων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει μια πρόγευση για τα όσα θα αποφασιστούν στις αρχές του νέου έτους.

Ο πρωθυπουργός την Τρίτη (21/12) στο υπουργικό συμβούλιο έθεσε το πλαίσιο και μίλησε για σχέδιο δυο φάσεων, ενώ υπογράμμισε ότι όπλο μας και την εορταστική αυτή περίοδο είναι τα τεστ. Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τις εισηγήσεις για υποχρεωτικό rapid-test σε όλους, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους. «Σειρά τώρα έχει η δική μας συμπεριφορά στις γιορτές. Οι χαρούμενες συγκεντρώσεις δεν πρέπει να γίνουν εστίες μετάδοσης πόνου. Άμυνά μας είναι τα τεστ και οι βασικές προφυλάξεις και η στάση μας σήμερα θα κρίνει και τις αποφάσεις μας αύριο» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι:

  • Σε κλειστούς χώρους εστίασης μπαίνουν μόνον εμβολιασμένοι.
  • Στους εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται να σερβιριστούν και οι ανεμβολίαστοι με επίδειξη αρνητικού ράπιντ τεστ.
  • Στα εμπορικά καταστήματα, πλην σούπερ μάρκετ και φαρμακείων, οι εμβολιασμένοι εισέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό ράπιντ έως και 48 ωρών.

Τι εξετάζεται για μετά τις γιορτές με φόντο την μετάλλαξη Όμικρον

Όσον αφορά στη δεύτερη φάση άμυνας μετά τις γιορτές, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των ειδικών που μιλούν ακόμα και για 20.000 κρούσματα την ημέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να ακολουθήσουν την τακτική δοκιμασμένων μέτρων που έχουν εφαρμοστεί το προηγούμενο διάστημα.

Η επαναφορά της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το κλείσιμο των καταστημάτων της εστίασης τα μεσάνυχτα, η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για την ηλικιακή κατηγορία 50 έως 60 ετών και πίεση για την τρίτη δόση σε όλους τους πολίτες είναι μερικά από τα μέτρα που ήδη εξετάζονται.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ