Ελλαδα

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο self test πριν από το ρεβεγιόν

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Self test για κορωνοϊό από φαρμακείο
Self test για κορωνοϊό από φαρμακείο © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δύο self test διαθέσιμα στα φαρμακεία, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα για τη διάθεσή τους πριν από το ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Δωρέαν self test από το φαρμακείο μπορούν να παίρνουν οι πολίτες, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα. Τη διάθεση δύο self test για όλους τις γιορτές είχε ανακοινώσει ένα 24ωρο νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πλατφόρμα για τα δωρεάν τεστ θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Κάθε πολίτης μπορεί να πηγαίνει στο φαρμακείο και με το ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (σ.σ. προσωρινό ΑΜΚΑ) να παραλαμβάνει τα δύο self test χωρίς κανένα κόστος.

«Τo σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών» αναφέρει η ανακοίνωση του ΗΔΙΚΑ.

Οι πολίτες καλούνται να κάνουν τα τεστ πριν από το ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα 2021 και την Πρωτοχρονιά 2022, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού, την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται να φέρει νέα μέτρα το 2022.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ