Ελλαδα

Car wallet: Δίπλωμα οδήγησης στο κινητό. Πότε έρχεται η εφαρμογή

Ποια άλλα έγγραφα θα περιλαμβάνει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tο car wallet φέρνει το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό τηλέφωνο
Tο car wallet φέρνει το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό τηλέφωνο © EUROKINISS/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

To car wallet, η ψηφιακή εφαρμογή που περιλαμβάνει δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας και πιστοποιητικό ΚΤΕΟ, έρχεται μέσα στο 2022.

Το car wallet, η πρωτοποριακή ψηφιακή εφαρμογή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το δίπλωμα οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας οχήματος, το πιστοποιητικό ΚΤΕΟ και το αντίγραφο του συμβολαίου, έρχεται μέσα στο 2022.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, του Υπουργείου Οικονομικών και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον οδηγό το επιθυμεί, να έχει το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του τηλέφωνο με την ψηφιακή εφαρμογή «car wallet».

Ψηφιακά η ανανέωση στο δίπλωμα οδήγησης - Έρχεται το car wallet

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε μέσω του Taxisnet η ψηφιακή ανανέωση στο δίπλωμα οδήγησης χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του κατόχου στη δημόσια υπηρεσία.

Με το «car wallet» ο οδηγός θα μπορεί να κατεβάζει το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του τηλέφωνο και να μπορεί να κυκλοφορεί με το όχημά του στον δρόμο χωρίς να χρειάζεται να έχει μαζί του την πλαστικοποιημένη κάρτα (νέα μορφή) ή τη χάρτινη (παλιά μορφή) του εγγράφου.

Το δίπλωμα οδήγησης θα είναι αποθηκευμένο στο smartphone. Η ψηφιακή εφαρμογή «car wallet» θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ