Ελλαδα

Πλεύρης: Όχι στο γενικό lockdown - Ναι σε νέα μέτρα αν χρειαστεί

«Ύφεση σε κρούσματα και νοσηλείες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλεύρης: Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown, αλλά θα πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί
Lockdown (Φώτο αρχείου) Εurokinissi

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο επιβολής γενικού lockdown, σημειώνοντας ωστόσο η κυβέρνηση θα λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί.

Την εκτίμηση ότι η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού θα επικρατήσει και στην Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο επιβολής γενικού lockdown. Παρόλα αυτά σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί.

«Η κατεύθυνσή μας είναι οι περιορισμοί να αφορούν κατά βάση στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την κατεύθυνση που έχουμε» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών πριν την πιθανή επικράτηση της «Όμικρον».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Πλεύρης, ανέφερε ότι επί του παρόντος κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα, ενώ καταγράφεται μια ύφεση σε κρούσματα και νοσηλείες.

Από την άλλη, όπως είπε, η μετάλλαξη Όμικρον προβληματίζει τους ειδικούς, γι’ αυτό και ελήφθησαν μέτρα σε ό,τι αφορά τους ταξιδιώτες, με στόχο να καθυστερήσει η επικράτηση του νέου στελέχους, ώστε να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί και να ληφθούν περισσότερα δεδομένα.

Με PCR ή rapid test η είσοδος στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εισόδου στη χώρα τίθενται από σήμερα, Κυριακή, σε ισχύ, με φόντο την εμφάνιση και εξάπλωση του στελέχους «Ομικρον» της COVID-19.

Από σήμερα για την είσοδο στην Ελλάδα προϋπόθεση είναι, για εμβολιασμένους και μη, η διενέργεια PCR (μοριακού) τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ