Ελλαδα

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Σε ποιες περιοχές έβρεξε περισσότερο

Δείτε τον πίνακα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» έφερε βροχές και χιόνια στην Εύβοια. Οι 8 περιοχές στην Ελλάδα που είχαν την περισσότερη βροχή σήμερα Σάββατο (18/12).

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» συνεχίζει να επηρεάζει πολλές περιοχές στην Ελλάδα. Σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Εύβοια έπεσαν χιόνια, ενώ πρόβληματα με διακοπή κυκλοφορίας υπήρξαν στην Αττική.

Παγετός, τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με σημαντικά ύψη βροχής και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Σύμφωνα με την εικόνα του ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11, την οποία επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr,τις απογευματινές ώρες σήμερα Σάββατο (18/12), τα φαινόμενα επικεντρώθηκαν σε Εύβοια, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Κυκλάδες και Κρήτη.

Στην Εύβοια η περισσότερη βροχή από την κακοκαιρία «Κάρμελ»

Σημαντικά ύψη βροχής καταγράφονται στην Εύβοια, με το μεγαλύτερο ύψος στη Μακρυκάπα με 53 mm. Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί, παρουσιάζονται με μπλε σημεία οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, που καταγράφουν βροχή και χιόνι. Με κίτρινα σημεία εμφανίζονται οι κεραυνοί, όπως καταγράφονται από το σύστημα καταγραφής ηλεκτρικών εκκενώσεων ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Στον ενσωματωμένο πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 18/12.

Οι περιοχές στην Ελλάδα που έβρεξε περισσότερο - Βροχές και χιόνια έφερε η κακοκαιρία «Κάρμελ» © meteo.gr
  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις