Ελλαδα

Σε δέκα ανήλθαν τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Οι μισές μολύνσεις εντοπίστηκαν την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετάλλαξη Όμικρον: 10 τα κρούσματα στην Ελλάδα © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Μετάλλαξη Όμικρον: 10 τα κρούσματα στην Ελλάδα © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δέκα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σε δέκα ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, σήμερα Τετάρτη (15/12 ) εντοπίστηκαν πέντε νέα κρούσματα της Όμικρον, ενώ άλλα πέντε είχαν καταγραφεί τις προηγούμενες ημέρες.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες του εξωτερικού θα φτάνουν στην Ελλάδα με PCR test 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ για τη μετάλλαξη Όμικρον – Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ίσως είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της μόλυνσης και της μετάδοσης που συνδέεται με τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία φέρει επίσης και υψηλότερο κίνδυνο επαναμόλυνσης.

Ο ΠΟΥ, στην εβδομαδιαία επικαιροποιημενη έκθεσή του για την επιδημία, ανέφερε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να γίνει καλύτερα κατανοητή η έκταση στην οποία η Όμικρον μπορεί να διαφύγει την ανοσία που έχει επιτευχθεί είτε μέσω εμβολιασμού είτε μέσω νόσησης.

«Ως αποτέλεσμα αυτού, ο συνολικός κίνδυνος που συνδέεται με το νέο ανησυχητικό στέλεχος Όμικρον παραμένει πολύ υψηλός», ανέφερε ο οργανισμός, απηχώντας τα σχόλια αξιωματούχων του ΠΟΥ σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων χθες.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για πιθανότητα εμφάνισης ενός νέου πανδημικού κύματος μετά τις γιορτές, καθώς, όπως εξήγησε, αναμένεται να εξαπλωθεί η μετάλλαξη Όμικρον και να επικρατήσει στην Ευρώπη, ακόμα και σε χώρες με μεγάλο ανοσιακό τείχος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ