Ελλαδα

Με αρνητικό PCR test οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό στην Ελλάδα

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 06:00

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με PCR test 48 ωρών οι ταξιδιώτες από Βρετανία και Δανία
Με PCR test 48 ωρών οι ταξιδιώτες από Βρετανία και Δανία © EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Με αρνητικό PCR τεστ οι ταξιδιώτες από χώρες του εξωτερικού στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Με αρνητικό PCR test θα φτάνουν στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από χώρες του εξωτερικού, όπως γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο ΥγείαςΤο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις δύο αυτές χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το υπουργείο είχε αναφέρει πως το μέτρο αφορούσε το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία. Ακολούθησε όμως διευκρίνιση ότι αφορά όλες τις χώρες.

Αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης για τα ταξίδια - Νέες οδηγίες

Την αλλαγή στο χρονικό όριο ισχύος της βεβαίωσης νόσησης που θα ισχύει από τώρα και στο εξής για τις αεροπορικές μετακινήσεις εξωτερικού είχε ανακοινώσει, την προηγούμενη εβδομάδα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα πρέπει πλέον να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 90 ημέρες μετά από αυτόν. Οι προηγούμενες αεροπορικές οδηγίες προέβλεπαν ότι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν βεβαίωση νόσησης ισχύος έως 180 ημερών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση 30 ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

Ειδικά για τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 15/7/2021 έως και τις 31/10/2021 η αεροπορική οδηγία προβλέπει ότι παραμένουν σε ισχύ.

Επιπλέον έως την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 ισχύουν οι notams με τις προϋποθέσεις εισόδου στην ελληνική επικράτεια για πτήσεις εξωτερικού, ενώ παραμένουν και οι περιορισμοί αφίξεων από τις 9 χώρες της Αφρικής (Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι). Οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19 καθώς και της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» (μετάλλαξη της Μποτσουάνα).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ