Ελλαδα

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Τι ισχυρίστηκε ο συζυγοκτόνος

Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Αλεξανδρούπολη 30χρονος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 29χρονη σύζυγό του
Στην Αλεξανδρούπολη 30χρονος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 29χρονη σύζυγό του © EUROKINISSI

Για τη γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη ασκήθηκε ποινική δίωξη στον συζυγοκτόνο, ο οποίος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 29χρονη γυναίκα του.

Στην Αλεξανδρούπολη η νέα γυναικοκτονία έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 30χρονο συζυγοκτόνο, ο οποίος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 29χρονη γυναίκα του.

Ο 30χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, όταν και θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Η 29χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της στην Αλεξανδρούπολη, ήταν μητέρα τριών παιδιών. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της πόλης από τις 5 Δεκεμβρίου 2021. Κατέληξε στα βαριά της τραύματα την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, το βράδυ. Θύμα ενδοοικογενειακής βίας υπέστη ρήξη ήπατος και σπλήνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η 29χρονη από την Αλεξανδρούπολη μεταφέρθηκε την περασμένη Κυριακή από τον σύζυγό της στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ο 30χρονος που την ξυλοκόπησε, είπε ότι έπεσε από σκάλα, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα τραύματα της συζύγου του.

Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της η νεαρή γυναίκα, η οποία είχε προσβληθεί και από κορωνοϊό, υπεβλήθη συνολικά σε τέσσερα χειρουργεία και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Ομολόγησε ο συζυγοκτόνος στην Αλεξανδρούπολη - Τι ισχυρίστηκε

Ο 30χρονος, στην κατάθεσή του στις Αρχές, ομολόγησε ότι χτύπησε τη σύζυγό του, περιγράφοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στο σπίτι.

«Δεν ήθελα να την σκοτώσω. Γύρισα ξημερώματα στο σπίτι μεθυσμένος και κοιμήθηκα στον καναπέ. Στις 10 το πρωί με ξύπνησε και αρχίσαμε να μαλώνουμε. Και πάνω στην φασαρία τη χτύπησα. Έφυγα και όταν γύρισα ξανά στο σπίτι στις 2 το μεσημέρι, είδα στο κεφάλι της μώλωπα και μου είπε ότι έπεσε από την σκάλα και ότι είχε τάση για εμετό. Ειδοποίησα το ΕΚΑΒ, ήρθαν να την πάρουν και δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο. Τελικά, φύγαμε για το νοσοκομείο» ισχυρίστηκε ο συζυγοκτόνος, σύμφωνα με τον Alpha.

Η 29χρονη στην Αλεξανδρούπολη που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της (στο κέντρο της φωτογραφίας)
Η 29χρονη στην Αλεξανδρούπολη που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της (στο κέντρο της φωτογραφίας) © Alpha

Πρόκειται για τη 16η γυναικοκτονία στην Ελλάδα μέσα στο 2021. Σημειώθηκε λίγα 24ωρα μετά τη γυναικοκτονία στη Λακωνία, όπου ένας 40χρονος έπνιξε με τα χέρια του την 36χρονη σύζυγό του.

Νέα γυναικοκτονία 29χρονης στην Αλεξανδρούπολη |10/12/2021 | ΕΡΤ

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Ο 30χρονος ξυλοκοπούσε συχνά την 29χρονη σύζυγό του

Ο συζυγοκτόνος κακοποιούσε σχεδόν καθημερινά την 29χρονη σύζυγό του και μητέρα των τριών παιδιών τους. Αυτό δήλωσε συγγενικό πρόσωπο του θύματος.

Δημοσίευμα στο voria.gr αναφέρει ότι ο 30χρονος έκανε συστηματικά χρήση ναρκωτικών ουσιών, ήταν ιδιαίτερα ευέξαπτος και χτυπούσε πολλές φορές την 29χρονη. Προσπαθούσε να την αποκόψει από την οικογένεια της, ακόμη και από την ίδια της, τη μητέρα, προκειμένου να μην μάθουν το μαρτύριο που βίωνε καθημερινά.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πατέρας της 29χρονης στην Αλεξανδρούπολη, είχε τέσσερα χρόνια να δει την κόρη του και τα εγγόνια του. «Τα εγγόνια μου είναι ένα 10χρονο κοριτσάκι, το αγόρι είναι 7 χρονών και έχουν και 2χρονών κοριτσάκι. Αυτό το μικρό και να το δω έξω δεν το γνωρίζω καθόλου. Μόνο το αγόρι έχω δει κάνα δυο φορές, το κορίτσι είναι μεγάλο, αλλά δεν μας άφηναν να τα δούμε» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης για τη γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη συνελήφθη σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του ζευγαριού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ