- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε πως όσοι πιστοί πηγαίνουν στις Εκκλησίες χωρίς τεστ θα πληρώνουν πρόστιμο.
Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πιστούς που θα πηγαίνουν στις Εκκλησίες χωρίς το απαραίτητο τεστ έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «οπουδήποτε έχουν ληφθεί δειγματοληπτικά μέτρα, τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους. Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό, ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια υποχρεούται να έχει rapid test μαζί του για προστασία δίκη του και των υπολοίπων» και πρόσθεσε:
«Και η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της πιστεύω και το κράτος θα κάνει τη δουλειά του».
Οικονόμου: Δεν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεν εξετάζει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού», επισημαίνοντας ότι καμία κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο δεν το έκανε. «Δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «γιατί πρόκειται για θέμα συνεπειών αν υπάρχει υποχρεωτικότητα».
Ακόμα, ερωτηθείς για την περίπτωση lockdown επεσήμανε πως «δε φαίνεται στον ορίζοντα το επόμενο διάστημα ότι θα αναγκαστούμε να παραμερίσουμε από αυτή τη στρατηγική, και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να την υποστηρίξουμε με τα μέτρα και σημειακές βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται. Δίνουμε μεγάλη μάχη για να γίνει η χώρα ανοιχτή στο κλίμα αναζωπύρωσης της πανδημίας και στην άλλη κρίση με τις ανατιμήσεις».
Τέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είπε πως «έχουμε πάρα πολύ έντονη πίεση στο ΕΣΥ που συμπίπτει με την αναζωπύρωση της πανδημίας παντού στην Ευρώπη, βλέπετε τι γίνεται στην Αυστρία, στην Ολλανδία στο Βέλγιο, στη Γερμανία και είμαστε προσηλωμένοι στο να εφαρμόσουμε την εξαγγελθείσα στρατηγική. Η μεγάλη μάχη δίνεται στο να αντέξει το ΕΣΥ κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη στήριξή του με κλίνες από ιδιωτικό τομέα, εντατικές από ιδιωτικό τομέα, με ιδιώτες γιατρούς κλπ. Λειτουργεί το ΕΣΥ ως ενιαίο και δεν έχουμε συναντήσει άρνηση για διάθεση κλινών από ιδιωτικό τομέα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.