Ελλαδα

Λιανεμπόριο: Με νέο ωράριο τα εμπορικά καταστήματα από σήμερα

Τι αλλάζει - Πώς μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο λιανεμπόριο υπάρχει νέο ωράριο στα εμπορικά καταστήματα από σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, καθώς τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Σε ισχύ το νέο ωράριο στα εμπορικά καταστήματα, καθώς ενεργοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 τα νέα μέτρα και στο λιανεμπόριο.

Στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η εξυπηρέτηση των πελατών να γίνεται με αποστάσεις και με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 10.00 το πρωί και θα μπορούν να παραμένουν ανοικτά έως και τις 21.00 με συνεχές ωράριο τις καθημερινές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, για το ωράριο λειτουργίας στο λιανεμπόριο αναφέρονται τα εξής: «Στην Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Δήμους Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Χαλκίδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αγρινίου, Καλαμάτας, Καβάλας, Χανίων, Λαμίας, Κομοτηνής, Ρόδου, Δράμας, Βέροιας και Κοζάνης, για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή έναρξη λειτουργίας στις 10:00 και δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου έως τις 21.00».

Με βάση τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο που ισχύουν από σήμερα, στην είσοδο των καταστημάτων γίνεται έλεγχος covid pass. Η πρόσβαση επιτρέπεται εφόσον υπάρχει:

Yπενθυμίζεται ότι από τις 13 Δεκεμβρίου 2021 αναγκαία προϋπόθεση εισόδου για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες θα είναι η τρίτη δόση εμβολίου (αναμνηστική) μετά την παρέλευση 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Στο Λιανεμπόριο η είσοδος στα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης - Με αρνητικό rapid test ή μοριακό PCR οι ανεμβολίαστοι © government.gov.gr

 

Ωράριο σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, ζαχαροπλαστεία - Τι ισχύει

Το νέο ωράριο δεν αφορά σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα αγοράς τροφίμων (κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες), καθώς και τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, με αυτό το μέτρο στα εμπορικά καταστήματα επιτυγχάνεται η αποτροπή του συγχρονισμού των ωρών αιχμής των μετακινήσεων των εργαζόμενων πολιτών που παρέχουν διά ζώσης εργασία και των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Επιπρόσθετα, το νέο ωράριο στα καταστήματα στοχεύει στην κατανομή της προσέλευσης των καταναλωτών στο λιανεμπόριο σε περισσότερες ώρες της ημέρας έτσι ώστε να αποφευχθεί, στο μέτρο του δυνατού, η δημιουργία ουρών έξω από τα καταστήματα και η αποφυγή συνωστισμού μέσα σε αυτά.

Σημειώνεται ότι από σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα για πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι, την ώρα που η άφιξη των εργαζομένων γίνεται σε 5 κύματα σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις