Κορωνοϊός: 87 θάνατοι, 6.682 κρούσματα, 561 διασωληνωμένοι σήμερα
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ - Πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ
Τα νέα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό.
Μεγάλη είναι η διασπορά της Covid-19 στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και από τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021. Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρονται επίσης οι νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 6.682 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Οι νέοι θάνατοι είναι 87 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονται σε 561.
Τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα δίνονται στη δημοσιότητα, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό ενόψει Χριστουγέννων.
Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.682, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
» Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 853.841 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 100 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.625 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.11 (95% ΔΕ: 1.02 - 1.20).
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 87, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.012 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 561 (61.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:
- 466 (83.07%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
- 95 (16.93%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
» Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.419 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 474 (ημερήσια μεταβολή +7.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 421 ασθενείς.
» Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.
Το 4ο κύμα κορωνοϊού συνεχίζει να πλήττει την Ελλάδα, με τους ειδικούς να προβληματίζονται για τις επόμενες εβδομάδες και να παρουσιάζουν το καλό και το κακό σενάριο της εξέλιξης της πανδημίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Συγκλονιστικές μαρτυρίες μητέρας και αδερφής για τη δολοφονία του 17χρονου στις Σέρρες
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.