- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Παράθυρο» για τη διενέργεια rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ άφησε η Μίνα Γκάγκα.
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για τη διενέργεια rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα η οποία παράλληλα σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι η λήψη κι άλλων μέτρων.
«Παρακολουθούμε τα κρούσματα καθημερινά. Η σύσταση είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές. Το αν θα προχωρήσουμε σε περισσότερα μέτρα, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι στο τραπέζι περισσότερα μέτρα», επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ερωτηθείσα σχετικά με το αν εξετάζεται η χρήση διπλής μάσκας, ανέφερε ότι «δεν έχει κανένα νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα, εκτός αν είναι υφασμάτινη. Αν θέλουμε μεγαλύτερη προστασία, πρέπει να φοράμε μάσκα FFP2».
Σε ό,τι αφορά στα rapid test για την προσέλευση στα σούπερ μάρκετ, τόνισε ότι «είναι ένα μέτρο που μπορεί να συζητηθεί, αλλά μέχρι τώρα η επιδημιολογική επιτήρηση δεν έχει δείξει ότι η επιμόλυνση γίνεται μέσα στα σούπερ μάρκετ, αλλά σε χώρους που δεν τηρούνται μέτρα, σε συγκεντρώσεις με πολύ κόσμο, πάρτι, γάμους κλπ».
Σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η κ. Γκάγκα δήλωσε ότι προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι καταγράφονται 6.000-7.000 κρούσματα την ημέρα και ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπερνούν τις 400 κάποιες ημέρες, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι δεν θα δούμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.
«Το 1/4 των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες μπορεί να είναι εμβολιασμένοι κι ένα ποσοστό 10%-15%, μπορεί και 20% σε κάποιες μονάδες, είναι διασωληνωμένοι. Αλλά το πολύ να είναι 1 στους 5. Το εμβόλιο προστατεύει και από θάνατο. Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν από 13 έως 20 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Λεύκας - Καίγονται ελαστικά
Βρισκόταν στο δωμάτιό του κατά την έκρηξη, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις
Η ανακοίνωση σχετικά με το χθεσινό ατύχημα
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία κατά συναυτουργία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί
Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία έδειξε -3,2 βαθμούς
Τα οφέλη των ηλεκτρικών πατινιών στην καθημερινότητα, η ευθύνη της πολιτείας και η σημασία της πρόληψης
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι της, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου μιλάει στην ATHENS VOICE
Πιο σοβαρά τραύματα φέρει μία δημοσιογράφος, η οποία ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Μαΐου. και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.