Ελλαδα

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Το τελευταίο αντίο στην 48χρονη

Τραγικές φιγούρες τα τέσσερα παιδιά και η μητέρα της

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κηδεία της 48χρόνης στην Ιεράπετρα
Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Η κηδεία της 48χρόνης © Cretapost

H Νεκταρία η οποία είναι θύμα γυναικοκτονίας και αφήνει πίσω της 4 παιδιά κηδεύεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της στον Αμπελούζο στη Μεσαρά.

Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στην άτυχη γυναίκα η οποία δολοφονήθηκε χθες από τον πρώην σύζυγο της. 

Τραγικές φιγούρες τα τέσσερα παιδιά της αλλά και η ηλικιωμένη μητέρα της, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, δεν ξέρει ότι το παιδί της δολοφονήθηκε.

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Η κηδεία της 48χρόνης
Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Η κηδεία της 48χρόνης © Cretapost

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Η κηδεία της 48χρόνης
Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Η κηδεία της 48χρόνης © Cretapost

Με τραύματα από μαχαίρι στο νοσοκομείο ο συζυγοκτόνος

Σύμφωνα με το cretapost, ο 54χρονος συζυγοκτόνος παρέμεινε το βράδυ στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας καθώς αυτοτραυματίστηκε με το φονικό όπλο.

Ο δράστης μετά την άγρια δολοφονία της 48χρονης πήγε σε γκρεμό που υπήρχε δίπλα από το ξενοδοχείο και απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ όπως φαίνεται μαχαιρώθηκε δύο φορές στο στήθος. 

Μετά από επτά ώρες διαπραγματεύσεων με την ΕΛ.ΑΣ., παρουσία του μεγάλου του γιου, ο 54χρονος τελικά πείστηκε να μην βάλει τέλος στη ζωή του και να παραδοθεί. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

«Φέρει δύο τραύματα από αμβλύ όργανο στο αριστερό στήθος. Το ένα επιφανειακό το άλλο λίγο πιο βαθύ. Οι γιατροί τον περιέθαλψαν ενώ δεν χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση», τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Μανώλης Καλλιονάκης.

Τι είπε μετά το έγκλημα

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της διευθύντριας του ξενοδοχείου, όπου έγινε η άγρια δολοφονία, ο δράστης ήταν απόλυτα ψύχραιμος, ενώ είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να την σκοτώσει. Σύμφωνα με το cretapost, η 48χρονη έφυγε το πρωί από το σπίτι όπου έμενε με το νέο της σύντροφο στην Ιεράπετρα για να πάει σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Περιστεράς, προκειμένου να κάνει ένα δοκιμαστικό για να πιάσει δουλειά.

«Η κοπέλα ήρθε το πρωί να κάνει δοκιμαστικά για να δούμε αν θα την πάρουμε του χρόνου. Αυτός, όπως μάθαμε, την ακολούθησε από το σπίτι της. Η μητέρα μου βρισκόταν στο πάρκινγκ όταν η κοπέλα έφτασε στο ξενοδοχείο, συνοδευόμενη από τον φίλο της. Ο φίλος της έφυγε και στη συνέχεια η 48χρονη μπήκε μέσα και πλησίασε την μητέρα μου. Εκείνη την ώρα μπαίνει αυτός με τη μηχανή του μέσα στο πάρκινγκ και την εμβολίζει, την ρίχνει κάτω. Σηκώνεται η Νεκταρία και η μητέρα μου φεύγει για να πάει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Όταν επέστρεψε η μητέρα μου είδε τον 54χρονο πάλι στο πάρκινγκ απόλυτα ψύχραιμο. Εκείνη δεν γνώριζε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν την είχε σκοτώσει. Και του λέει “Πού είναι η …; Τί της έκανες;” και της απαντά “Είχαμε προηγούμενα” και φεύγει», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, η διευθύντρια του ξενοδοχείου.

«Στην είσοδο δεν έπαιρνε μπροστά η μηχανή του. Την παρατάει και φεύγει με τα πόδια και πάει στο δίπλα χωράφι, που είναι γκρεμός. Εκεί απειλεί εδώ και τρεις ώρες να αυτοκτονήσει με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στο σημείο», πρόσθεσε, περιγράφοντας τις επόμενες κινήσεις του δολοφόνου. Στο σημείο έσπευσε ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομίας που συνομιλούσε με τον άνδρα, ενώ επιστρατεύτηκε και ο γιος του ο οποίος επικοινώνησε μαζί του.

Στην περιοχή βρέθηκε από νωρίς ασθενοφόρο και Πυροσβεστική, ενώ από θαλάσσης βρίσκεται σκάφος του Λιμενικού.mΤο θύμα βρέθηκε νεκρό στις σκάλες κοντά στον χώρο της πισίνας. Ο 54χρονος επιχείρησε να φύγει με τη μοτοσικλέτα του, ωστόσο δεν τα κατάφερε γιατί το δίκυκλο δεν έπαιρνε μπροστά. Στράφηκε τότε προς τη θάλασσα κατευθυνόμενος προς τον γκρεμό απειλώντας να αυτοκτονήσει.

Το ιστορικό της οικογένειας

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια πολύ σοβαρά προβλήματα, προσωπικά και οικονομικά. Ο 54χρονος είχε αγοράσει νταλίκα για τη μεταφορά κηπευτικών από την Ιεράπετρα, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη του και η τράπεζα κατάσχεσε την περιουσία του. Η εξαμελής οικογένεια έμεινε γρήγορα στο δρόμο και τότε η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας κινητοποιήθηκε για να φιλοξενηθούν κάπου, οι δυο γονείς και τα 4 παιδιά τους. Στη συνέχεια βρέθηκε ένα μικρό και φθηνό σπίτι, από όπου όμως τους έγινε δεύτερη έξωση.

Το θύμα περιγράφεται ως μια πολύ εργατική γυναίκα που δούλευε μέχρι και σε τρεις διαφορετικές δουλειές ταυτόχρονα προκειμένου να στηρίζει τα παιδιά της. Τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού ήταν πάντα παρόντα και επιδεινώθηκαν όταν ο 54χρονος άρχισε να ζητάει χρήματα από τη σύζυγό του. Εκείνη κατάφερε να φύγει από το γάμο, όμως ο 54χρονος δεν την άφησε ποτέ σε ησυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαινε όπου εκείνη έπιανε δουλειά ή σπίτι και της ζητούσε χρήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια, όπου κι αν βρισκόταν, έλεγε ότι σκόπευε να τη σκοτώσει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ