Ελλαδα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Νέο μήνυμα από το 112

Αποφύγετε τις μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για την κακοκαιρία «Μπάλλος» εστάλη μήνυμα από το 112 στους πολίτες που βρίσκονται σε Χαλκιδική, Βόλβη και Λαγκαδά να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στα κινητά τους τηλέφωνα έλαβαν μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία «Μπάλλος» οι κάτοικοι στη Χαλκιδική. Το μήνυμα από το 112 ενημερώνει για ακραία καιρικά φαινόμενα και εστάλη σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, το απόγευμα.

Οι πολίτες τόσο στη Χαλκιδική όσο και σε Βόλβη και Λαγκαδά καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι στη Χαλκιδική υπερχείλισε το ρέμα και σημειώθηκαν πλημμύρες στην Ολυμπιάδα. Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί ένας 55χρονος από την κατοικία του, όπου υπήρχε μεγάλη συσσώρευση υδάτων.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ο κίνδυνος για Χαλκιδική και το μήνυμα από το 112 - Η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, η κακοκαιρία «Μπάλλος» φέρνει καταιγίδες σε Πελοπόνννησο, Στερεά, Κεντρική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το πρωί του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Σημειώνεται ότι στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» φέρνει έντονα καιρικά φαινόμενα σε Πελοπόνννησο, Στερεά, Κεντρική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το πρωί του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021 © meteo.gr

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές. Σημειώνεται ότι είχε σταλεί και τα προηγούμενα 24ωρα μήνυμα 112 για την κακοκαιρία «Μπάλλος», ενώ παράλληλα είχαν δοθεί και αναλυτικές οδηγίες με το τι να προσέξουν οι πολίτες.

Δείτε LIVE πού βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος» και ποιες περιοχές επηρεάζει:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις