Ελλαδα

Πώς κινείται η κακοκαιρία «Μπάλλος» τις επόμενες ώρες - LIVE

Η αναλυτική πρόγνωση - Ποιες περιοχές θα έχουν έντονα καιρικά φαινόμενα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταιγίδα στην πλατεία Συντάγματος έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αττική - Βροχερός ο καιρός στην πρωτεύουσα μέχρι το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με την πρόγνωση
Καταιγίδα στην πλατεία Συντάγματος έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αττική - Βροχερός ο καιρός στην πρωτεύουσα μέχρι το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με την πρόγνωση © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η κακοκαιρία «Μπάλλος», σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, συνεχίζει να επηρεάζει περιοχές της χώρας, με καταιγίδες, βροχές και χαλάζι μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» επιμένει, με έντονα καιρικά φαινόμενα να σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. Στην Αττική άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί, με ηλιοφάνεια να διαδέχεται την καταιγίδα και να ακολουθείται στη συνέχεια από σφοδρή βροχόπτωση. Σε Πειραιώς και περιφερειακή Αιγάλεω αποκαταστάθηκε η κυκλοφορίας.

Δυστυχώς στην Εύβοια εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος, την ώρα που στην Κέρκυρα ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα και στη Χαλκιδική υπερχείλισε ρέμα με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες στην Ολυμπιάδα.

Ο καιρός θα έχει για το υπόλοιπο της ημέρας βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Όσο πλησιάζει το Σάββατο θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Σημειώνεται ότι στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος. Δείτε LIVE στο γράφημα που ακολουθεί, πώς κινείται η κακοκαιρία «Μπάλλος».

 

 

Ο καιρός αύριο Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 - Τα νεότερα για την κακοκαιρία «Μπάλλος»

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, η κακοκαιρία «Μπάλλος» θα εξασθενίσει μέχρι το Σάββατο το πρωί.

Ειδικότερα, τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10 τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» φέρνει έντονα καιρικά φαινόμενα σε Πελοπόνννησο, Στερεά, Κεντρική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το πρωί του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021
Η κακοκαιρία «Μπάλλος» φέρνει έντονα καιρικά φαινόμενα σε Πελοπόνννησο, Στερεά, Κεντρική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το πρωί του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021 © meteo.gr

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές. Η νέα πρόγνωση καιρού για το πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Μπάλλος» έρχεται, ενώ έγινε γνωστό πως στον Κηφισό έπεσαν χθες 30 εκατ. τόνοι νερού, καθώς το ποτάμι είχε «φουσκώσει» επικίνδυνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ