Ελλαδα

Κέρκυρα: Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα - Μαίνεται η κακοκαιρία

Κομμένο στα δύο το νησί - Κατολισθήσεις και πλημμύρες στο οδικό δίκτυο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Κέρκυρα ένα αυτοκίνητο παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» πλήττει το νησί
Στην Κέρκυρα ένα αυτοκίνητο παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» πλήττει το νησί @narimasp/Twitter

Η Κέρκυρα δοκιμάζεται από την κακοκαιρία «Μπάλλος», με ορμητικούς χειμάρρους να παρασύρουν αυτοκίνητα και να τα ρίχνουν στη θάλασσα.

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα η κακοκαιρία «Μπάλλος». Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν.

Εικόνες στα social media δείχνουν τις πλημμύρες που έχουν προκαλέσει οι καταιγίδες. Κάτοικοι εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα, ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τροχαία και Πυροσβεστική βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά στο νησί, με τοπικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι η Κέρκυρα έχει κοπεί στη μέση, καθώς έχουν πλημμυρίσει τμήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους πεζούς. Σημειώνεται ότι έχει σταλεί μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Κέρκυρα: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΣΟΓΓΗ

Κατολίσθηση μεταξύ Αγίων δέκα Σταυρού

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτυπά την Κέρκυρα - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας «λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών και κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί πριν από λίγο η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό».

«Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας - Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες. Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αυτοκίνητα παρασύρονται από χειμάρρους στην Κέρκυρα - Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκοπά το νησί

Βίντεο στα social media δείχνει τη στιγμή που ορμητικοί χείμαρροι παρασύρουν αυτοκίνητο, οδηγώντας το στη θάλασσα.

Όπως έγινε γνωστό, σε όλα τα «επικίνδυνα» σημεία του οδικού δικτύου στην Κέρκυρα έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα από την Τροχαία, ενώ από την Πολιτική Προστασία συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη κακοκαιρία «Αθηνά» είχε πλήξει την Κέρκυρα, με κεντρικούς δρόμους να γίνονται... ποτάμια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ